Де взяти гроші для бюджета Києва чи армії?

13 серпня 2014, 00:09
Власник сторінки
0
47

Щодня Київ втрачає сотні тисяч гривень.

Ми з болем збираємо гроші на армію, купуємо бронежилети, форму, ліки, взуття і безліч іншого. А в цей час, сотні тисяч гривень лежать просто під ногами, а уряд продовжує бігати і просити кредити, які нам потрібно буде віддати.

В Києві чи інших містах є сотні або навіть десятки тисяч вуличних щитів - штендерів. Деякі стоять законно, деякі - ні. Якщо ваш щит стоїть ближче до дороги, то він підпадає під контроль автоінспекції, якщо ні - то управління по рекламі, благоустрою та ін. В середньому взятка за такий щит - 300 грн в квартал. До вас обовязово завітає ДАІшнік або якийсь молодий хлопчина з адміністрації. Ці щити неможливо заборонити, підприємці як виносили так і будуть виносити їх на вулицю. Але чому це не можна використати на корить держави, чому не запровадять офіційний платіж за таку рекламу 100 грн в місяць, без дозволів і бюрократії. Запровадити оплату через платіжні термінали, вони є практично в кожному місці, в любому магазині. Підприємець прийшов, оплатив, зберіг чек. Прийшли з контролюючих органів, є чек - добре, нема - штраф 500 грн. Це додаткові гроші для бюджета з повітря і всі охоче будуть платити, оскільки це просто, швидко і доступно.

Другий варіант. Роками Київрада забороняє стихійну торгівлю в метро, переходах, вулицях і так далі. Та нажаль, таку торгівлю нереально заборонити, та і не потрібно. якщо держава не може дати нормальну пенсію чи хорошу зарплату, то хай хоч не забороняє підзаробити людям. Масштаби вуличної торгівлі вражаючі. Чому не запровадати одноденний збір за право торгувати в Києві. Чому гроші від цих людей годують міліцію. Як можна подолати корупцію, не зупинивши канали її формування? Зробіть, оплату - 10 грн в день (можна більше, можна менше). Щоб продавець прийшов, двічі клікнув в терміналі оплати, отримав свій чек і спокійно працював. Вони і так платять ці гроші, але не державі, а продажним генералам з міліції.

Впевнений, що таких додаткових каналів наповнення бюджету є тисячі. Хай краще люди платять державі і розуміють куди ті гроші йдуть, ніж прокурорам і чиновникам на нові лексуси та будинки. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.