Перпиндикуляр Тимошенко

05 лютого 2014, 17:35
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
1327

Вона хоче лише нинішніх повноважень Януковича, а Яценюк намагається втекти з "Батьківщини" на пост... прем'єр-міністра...

У стані опозиції гостро запахло… Ні, не весною, а владою. Позаяк головне крісло держави захиталося. І тут же проявилася, з камери в'язниці подала свій голос Вона.

Як повідомляють достовірні джерела, вранці вівторка, 4 лютого ц.р., коли лідери парламентських фракцій пішли на чергову нараду до голови Верховної Ради, в депутатському корпусі "Батьківщини" почався тихий, повзучий переворот. Народним депутатам зачитали начебто листа з клініки "Укрзалізниці" про те, що буцімто нині зовсім не потрібно повертатися до дії конституції 2004 року і взагалі належить вийти з переговорів із владою…

Так, так, ви все правильно прочитали, ніяких помилок… Переконайтеся в цьому тут і тут.

Іншими словами виходило, що Арсеній Яценюк, до вчора формальний лідер "Батьківщини", котрий докладаючи неймовірних зусиль щодо налагодження діалогу між повсталим народом і владою, добиваючись насамперед того, аби більше не було прицільної стрільби по живих мішенях на барикадах, по журналістах, медиках, аби не траплялися надалі зухвалі закидання коктейлів "Молотова" у відповідь до шеренг "Беркуту", мандруючи по Мюнхенах у пошуках способів підтримки за кордоном дій  наших новоявлених революціонерів, займається мовбито абсолютними дурницями. Саме через це буцімто і недостойний носити мандат повноцінного тимчасового вождя.

Як на мене, то думаю, ЇЇ у камері, напевне, розібрали неймовірні ревнощі до того, що панові Яценюку запропонували пост прем'єр-міністра, і він із часом навіть виявив готовність очолити виконавчу структуру влади в перехідний період, мабуть же після повалення режиму В. Януковича. Можна лише уявити, що творилося в душі ув'язненого вождя партії "Батьківщина", коли Арсеній Петрович, не порадившись із Нею, стрімко і впевнено був готовий обійти свого шефа на кар'єрному повороті.

Відтак, фракція партії, під дією чарів дивовижної затворниці Ю, висловила недовіру панові Яценюку. Звісно ж, у його відсутність на засіданні. Послушники-нардепи тут же вирішили, що тепер від імені фракції всі переговори, в тому числі і з главою держави, вестиме вірний кардинал Тимошенко – Ол. Турчинов. А. Яценюка, ну що тут лукавити, опустили, як банальну шістку. Щоправда, домовилися, пресі про це – ні слова…

Та хіба ж сховаєш шило в мішку…

На доказ цього перевороту, почитайте і подивіться пост тривожного блога народного депутата України Олега Ляшка про начебто таємну нараду у голови ВР В. Рибака, де присутній окрім А. Яценюка уже й О. Турчинов від "Батьківщини".

Не дивно, що вчора вранці Арсеній Петрович, дізнавшись про підлу змову за плечима, хряснув дверима, а коли потрібно було виступати від імені фракції на ранковому засіданні Верховної Ради, геть самоусунувся. Слово від усіх тримав черговий фракційний трибун С. Соболєв. Либонь, пан Арсеній виявився явно не в формі, а новий формальний очільник-говорун О. Турчинов не був іще представлений керівництву ВР.

(У дужках принагідно замічу. Чи не на це якраз і сподівалася, розраховувала влада, щоб серйозно пересварити лідерів опозиції на очах Майдану, пропонуючи їм якісь міфічні посади на найвищих бантинах урядового кварталу? Треба визнати: провокаційний намір удався блискуче! Один уже фактично в к'юветі...)

Особисто мені, якщо по великому рахунку, абсолютно байдуже щодо цих хворобливих ігрищ пані з харківської клініки. "Батьківщина" - її кишенькова партія, її лідерська парламентська фракція, її потішне військо нардепів. Вона й хазяйка цього партизанського господарства. Як у циганському таборі, кого хоче, того звільняє, кого хоче, того й призначає. І все це було б справді байдуже всім, якби не одна вельми важлива обставина.

Майдан, відомо, фактично довірив свою долю представляти на всіх поверхах влади, як і фортуну українського народу, котрий відважився на повстання проти режиму В. Януковича, саме опозиційним парламентським партіям. Їх, як відомо, є три, і одна з них якраз ВО "Батьківщина".

Саме дружній, многоголосий Майдан затвердив тактику можливого усунення від влади нелегітимного глави держави через кастрацію частини його повноважень, протиправно привласнених завдяки свавіллю ручного Конституційного суду, котрий безберего розширив владні повноваження В. Януковича, тим самим серйозно і нахабно поглумившись над Конституцією України. Якраз Майдан і делегував трьом парламентським партіям, однойменним фракціям, право відновити дію Основного закону зразку 2004 року, з повноваженнями яких, власне, й обирався В. Янукович на президентських виборах 2010 року. А все це у кінцевому порядку має призвести до дострокових парламентських і президентських виборів.

А тепер давайте вияснимо, якою ж тепер, після цього "ЦеУ" з клініки "Укрзалізниці", складається ситуація із долею народної революції?

Якщо членам партії "Батьківщина" дослухатися до останньої шифровки від кебетливої Ю. Тимошенко, то це насамперед виходить, що вони тут же повинні скрутити велику дулю всім… повстанцям. Позаяк  ув'язнена Ю, як не важко здогадатися, побажавши, мабуть, персонально брати участь у позачергових  президентських виборах, (до речі, один конкурент на цьому шляху – А. Яценюк уже благополучно усунений!), хоче успішно заволодіти якраз нинішнім величезним портфелем повноважень В. Януковича. Бо ж навіщо їй крісло президента лише з представницькими функціями глави держави. Хіба ж вона не пам'ятає, як за її прем'єрства у парламентсько-президентській державі побирався у неї, глави Кабміну, президент із  підрізаними крилами Віктор Ющенко. Як вони викрадали один в одного літерні літаки, замало не щодня ганебно чубилися, публічно принижували одне одного, й дехто злобливо хіхкав тоді, коли сусідній цар, приміром, обзивав главу української держави "мазуриком".

А якщо на хвильку припустити, що тепер прем'єром може стане її новий рукотворний "доброзичливець" А. Яценюк – парадоксальний жах…

Іще раз підкреслю: неймовірно широкі президентські  повноваження В. Януковича, як тепер уже знають усі, отримані нелегітимним, не правовим шляхом. Способом ганебного "нагинання" суддів Конституційного суду… А це означає, що вся структура влади в державі нині по за правовим полем. Позаяк в результаті цих дій в Україні практично анульовано систему стримувань і противаг у поділі мехенізмів влади на виконавчу, законодавчу й судову. Образно кажучи, немає ніяких більше гнучких гілочок, є одна, замашна і страхітлива владна бита, яка здатна перетворити державу в суцільний концтабір.

Іншими словами, своїм циркуляром для партії пані Тимошенко вирішила, що беззаконня може продовжуватись, якщо воно вигідне білосердечним.

"Ну й що?" – скажуть у партії "Батьківщина", коли Вона цього хоче…

На все піде рідна партія, усіх зімне і геть викине на смітник, лиш би добитися якнайбільшої влади для свого наймудрішого лідера. Але вся ця ситуація яскраво і переконливо зайвий раз доводить, що поміж В. Януковичем і Ю. Тимошенко пратично немає найменшої ідеологічної різниці. Вони в усьому готові діяти однаково, паралельно, плече в плече. Демонструючи на практиці діяльність колись формально не узгодженого союзу ПРіБЮТ. Це безсумнівно означає, що вони - ягоди одного поля. Здогадайтесь якого...

А замість висновку запитується: за що ж тоді, скажіть, будь ласка, загинули ГЕРОЇ на барикадах, за що зосталися сліпими, покаліченими десятки повстанців, у тому числі й журналісти, медики, які підвернулися під "гарячу руку" озвірілого "Беркуту"?Невже заради того, аби і надалі в Україні зберігався пост тирана, здатного перетворити суспільство з зародками демократії і свободи слова в закритий гаражний кооператив суворого режиму за залізобетонним парканом? Навіть із мадамс на троні...

Чи, можливо, тут існує ще якась змова?

Шкода мені вас, майданівці...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.