Макіївка: на роль терористів призначили… українських націоналістів

20 січня 2011, 18:04
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
3861

У Донецьку, з допомогою вірного ленінця Г. Крючкова, уже знайшли "терористів"…

У нової влади в центрі багатьох подій доволі часто випадає чомусь саме Макіївка. Що, чесно кажучи,  вже встигло набити й оскомину. До речі, далеко не найраще в Донбасі, затрапезне місто – супутник Донецька, конгломерат робітничих селищ, які подекуди злилися в суцільні вулиці. Має п’ять адміністративних районів. А кількість населення сягає 390 тисяч. 
У розпал фінансово-економічної кризи (2008-2009) з місцевого металургійного комбінату, який є приватним підприємством, звільнено близько шести тисяч (!) робітників. Понад тисячу їх поповнили ряди шахтарів ДП "Макіїввугілля". Стати гірником – це крок відчаю. Але таких людей тут понад двадцять тисяч…

У місті, зважаючи на високий рівень безробіття, складна криміногенна ситуація.

А "жарти" із вибухами траплялися тут й раніше. Скажімо, 22 серпня минулого року тут виселили декілька будинків довкруги піцерії "Sun city", де "терористи" начебто заклали бомбу. Піротехніки все обстежили, виявилося, що все - чийсь невдалий жарт. Зловминика не знайшли...

Однак, Макіївка прославилася тим, що вона є справжньою корупційно-протекційною "кузнею" кадрів для нинішньої влади. Висуванці з цього міста є практично в усіх вищих ешелонах нинішньої влади. І насамперед у правоохоронних органах.
Існує версія, що навіть дрібненький запис у трудовій книжці макіївського, приміром, комунгоспу, чи скотозабійної бази дає право одразу зайняти високий пост у нинішніх структурах влади столиці, в Криму, в областях України.
Кажуть, що якби спробувати зібрати всіх макіївських, котрі за неповний рік, подібно до саранчі здійснили набіги з шахтарського міста в керівні структури столиці, то для цього не вистачило б і палацу культури "Україна".
У Криму макіївських теж не менше.
Утім, таємничі вибухи, які потрясли Макіївку, здаються не випадковими. Як стверджують фахівці, вони виконані на високому професійному рівні.
Звісно, що хотілося б ясності від правоохоронців. Але поки її немає. Відсутність фактів, відомо, завжди широко, аж до безмежності окрилює фантазії. І, схоже, пошуки винних починаються якраз із опонентів нині правлячої Партії регіонів (ПР). 
Так, донецький сайт КИД, який відзначається особливо загостреним нюхом щодо пошуку ворогів близької їм за духом ПР, уже відзначився тим, що не зважаючи на те, що з оперативного штабу по з’ясуванню обставин не надійшло жодної інформації, уже подав свою версію того, хто б це міг організувати два вибухи в вотчині панівної верхівки багатьох урядових структур. І насамперед міністра внутрішніх справ України А. Могильова.
І, як ви думаєте, хто ними призначений на роль "цапа відбувайла"?
Та, звісно ж, українські націоналісти.
Читайте:
КИД пише:
"Народный депутат Верховной Раде III и IV созывов Георгий Крючков считает, что прошедшие взрывы - это очень серьезный и тревожный сигнал.

"Еще вчера мы считали, наша страна далека от террора. Теперь же новости о взрывах могут стать привычными - и это страшно", - сказал Крючков.

Ответственность за возможное кровопролитие политик возлагает на националистические силы, которые в последнее время неоднократно обещали дестабилизировать ситуацию в стране. "Понятно, что эти политические банкроты рвутся к реваншу", - уверен Георгий Крючков, сообщает forUm.

Недавно секретарь Львовского городского совета Василий Павлюк пригрозил, что националисты устроят массовые акции неповиновения, вплоть до "всенародного восстания". Георгий Крючков полагает, что эти угрозы связаны с прошедшими взрывами. "Все эти события, и призывы к неповиновению и призывы к восстанию, и заявления о том, что "бандеровская армия перейдет Днепр и займет Донецк - звенья одной цепи".

Крючков выразил обеспокоенность, что украинские власти до сих пор не высказали свое мнение по отношению к росту националистических настроений в Украине и не приняли меры для нейтрализации "распоясавшихся радикалов".

Оригінал тут - http://zadonbass.org/news/all/message_24391

Георгій Корнійович, старий комуністичний лис, обтрусив нафталін із заяложеного, зужитого цековського свого лексикону і знову поліз на трибуну. А я, яй, як же ж усе це нагадує давнішні московські сценарії. Щоправда, на новий, путіновський лад. Із тротилом, вибухами в людних місцях,
І знайшли ж кого виставити в ролі пугала: Георгій Крючков певний час працював в апараті ЦК КПРС на Старій площі у Москві. Він уже років із п’ятдесят воює з українським націоналізмом…
Щоправда, раніше його ворог звався "український буржуазний", а тепер, як бачимо, український радикальний націоналізм. Утім, товаришу комуністу все одно – йому лишень був би ворог. Він загризе кого завгодно… 

* * *

Запитується: навіщо збивати пальці, все розслідувати обставини вибухів, збирати кошти (начебто аж 4,2 мійльйони євро) на вимогу самураїв, які запустили в дію пекельні машини? Вже можна починати арешти.
Це ж так нині модно…



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.