Фейсом об тейбл

30 березня 2011, 09:23
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
6775

Якщо глава держави соціально небезпечний тип, то яким у нього може бути оточення?



Текст кримінальної справа проти Л.Кучми малює колишнього главу держави, як потворну змію, котра тільки й тим займається, що переслідує всіх, хто про нього говорить правду.

Такий собі маленький йосип віссаріонович (не рябий, а рижий, бо ж недарма В.І. Даль записав: "Рыжий да красный – человек опасный"), який маніякально хворий на жадобу помсти. Вдумайтесь лишень, чим жив, займався, опікувався глава держави, найнятий виборцями – платниками податків - (цитую за кримінальним звинуваченням проти колишнього глави держави, підписаним заступником генерального прокурора України):

"…У травні-червні 2000 року в приміщенні адміністрації президента Кучма Л.Д., без наявних підстав для проведення оперативно-розшукової діяльності, дав Кравченку Ю.Ф. вказівку про здійснення негласних оперативно-розшукових заходів щодо Гонгадзе Г.Р. і Подольського О.І. із застосуванням протизаконного впливу на них з метою припинення їхньої журналістської та громадської діяльності.

Кравченко Ю.Ф., усвідомлюючи злочинну вказівку Кучми Л.Д., погодився її виконати, і, перевищуючи владні та службові повноваження, через керівника апарату міністра внутрішніх справ Фере Е.В. дав наказ Пукачу О.П. здійснювати негласні оперативно-розшукові заходи щодо Подольського О.І., а також викрасти останнього, вивезти за місто, побити, вчинити підпал дверей квартири, щоб змусити Подольського О.І. відмовитися від журналістської діяльності.

12 червня про виконання доручення Кравченко Ю.Ф. особисто доповів Кучмі Л.Д. в приміщенні адміністрації президента. Кучма Л.Д. схвалив дії працівників міліції.

Продовжуючи переслідувати громадських діячів, 3 і 10 липня Кучма Л.Д., перевищуючи владу і службові повноваження, дав Кравченку Ю.Ф. незаконну вказівку про насильне захоплення Гонгадзе Г.Р., вивезення за межі Києва та застосування до нього психологічного та фізичного впливу як з метою помсти за журналістську діяльність, так і з метою її припинення.

Отримавши від Кучми Л.Д. незаконну вказівку, Кравченко Ю.Ф. в один з днів липня 2000 року передав її Пукачу О.П.

Виконуючи незаконну вказівку Кравченка Ю.Ф., Пукач О.П. організував незаконне стеження за журналістом та його переслідування...".

Що відбувалося далі - давно відомо. Г.Гонгадзе, замітивши за собою стеження "професіоналів" Пукача, звертається за допомогою до генерального прокурора.

Ось хто головний винуватець у тому, що розв’язалася кримінальна драма – М.Потебенько.

Невже бодай на мить хтось можете собі уявити, що цей недорікуватий чоловік, який не міг скласти в єдину грамотну стрічку десять слів поспіль, котрий був поставлений генеральним наглядачем за дотриманням усієї законності в державі, не тямив, що Л.Кучма насправді тривіальний псих, котрий помішаний на переслідуваннях?

Він що не спілкувався з Л. Деркачем, В. Кравченком, яким віддавалися накази типу ось цього, який зафіксований записами М. Мельниченка і котрі нині мають статус офіційних доказів: "Так вы что не можете сделать ему пиздец?"? Так глава держави спілкується з керівником спеціальної служби – СБУ…

А після цього, зауважу, він, бачите, готовий клястися "на Конституції, на Біблії", що не хотів убивства журналіста? Так начебто "пі…ц" – це погладити поза вухами, пошкребти лоскітне місце.

М.Потебенько добре знаючи чим займається глава держави з Л. Деркачем та Ю. Кравченком, абсолютно не реагує на звернення особисто до нього по захист журналіста Г.Гонгадзе. Але, напевне, наказує передати лист жертви в МВС, яке й здійснює протиправні заходи проти громадянина. Про це стає також відомо з плівок М.Мельниченка, коли Ю.Кравченко доповідає Л.Кучмі про лист Г.Гонгадзе генпрокурору, згадуючи при цьому прізвище одного з своїх підлеглих П. Опанасенка, який взявся було виясняти, кому ж належать номери авто, вказані журналістом.

Родичі Г.Гонгадзе ще багато років тому справедливо визначили, що головним винуватцем загибелі їх сина і чоловіка є колишній генпрокурор М.Потебенько. Вони намагалися притягти цього потворного чинушу, черству, бездушну особу до кримінальної відповідальності за бездіяльність і сприяння Л.Кучмі замести сліди розправи. Але саме Л.Кучма, його вірні слуги на крові погубили цю справу, вбили в людях віру добитися справедливості. Ворон ворона покривав.

Ось хто нині має в числі перших відповідати перед законом за злочинну пасивність, за те, що нестало людини. Ось кого потрібно першим, як каже грубіян М.Мельниченко, - "Фесом об тейбл".

В Україні все ж, на жаль, робиться навиворіт щодо здорового глузду. 

Пригадуєте, десь на початку нинішнього року голова Пенсійного фонду України говорив про найвищі пенсії в державі. Він тоді заявив, що начебто найкомфортніше соціальне утримання від держави надається колишньому пілотові-випробувачу – 45 тисяч гривень на місяць.

За моїми даними, це абсолютно не відповідає дійсності. Як стверджувала мені компетентна людина, якій я схильний вірити, що найдорожчим утриманцем у державі є він – недорікуватий екс-генпрокурор. І його пенсія начебто складає аж 70 тисяч гривень…

Це окрім високих державних нагород, від пана В.Ющенка, насамперед, без усіх величезних пільг, які він отримує.

Але людці типу потебеньків повинні знати: і в найдовшого дня є кінець. І лід іскру дасть, коли добре потерти…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.