Как отпраздновали? Читатели Корреспондент.net поделились своими впечатлениями о 20-летии Независимости Украины

30 серпня 2011, 17:24
Власник сторінки
блогер
0
5359

День Независимости Украины все-таки не ограничился протестами: украинцы отмечали по всему миру и разнообразно.

Они становились волонтерами, ездили на экскурсии, организовывали автопробеги, наряжали Манекен Пис, устраивали фестивали, открывали памятники и даже копали картошку. Самые интересные репортажи и блоги читателей Корреспондент.net из Киева, Брюсселя, Тернополя, Чикаго, Сум и села Борсукив.


Пасюра Валерия: З Днем Незалежності, Україно! 


20 річниця Незалежності нашої Батьківщини в Києві пройшла дійсно чудово. Якщо раніше я просто святкувала цей день, гуляла по місту і веселилась разом з іншими, то в цей рік вперше в організації цього свята я разом з іншою активною молодю працювали в якості волонтерів приймаючого міста ЄВРО-2012.

Особисто для мене, це особливий день. Це день нашого народження як держави. Це день нашого з вами визнання. І думки, які переповнювали розум, мали одну суть: Україно, я люблю тебе!

Громадський діяч Алексей Толкачов: Український позитив із самого Брюсселю 

 

 
Ми зробили це! Столиця Євросоюзу на один день стала українською! Вуличні гуляння, запальні танці, народні пісні, вуличний марш українців, дегустація українського пива, урочистий прийом в мерії, "Океан Ельзи" та "Хлопчик, що пісяє" в образі Ярослава Мудрого.


Цього дня ми пишалися, що ми - українці.

Я радів, коли зустрічав усміхнені українські обличчя в Брюсселі. Зараз я повернувся до Києва і співчуваю тим, хто в цей святковий день із сумним обличчям бився з кордонами міліції на вулиці Володимирській.


Taras Khlibovych: З днем народження, Україно Або святкування Дня Незалежності в Чикаго


А тим часом в Українській Околиці Чикаго, в Сміт Парку, проводились українські дні.

Як і кожного року, людей було чимало. Мушу розчарувати певне коло "знавців" діаспори - переважна більшість української громади - це громадяни України, а не післявоєнна еміграція. Навіть Данило Яневський живе в Чикаго!
На святі були не тільки українці, але і американці, мексиканці, гості з інших штатів. Серед гостей з України був відомий письменник Василь Шкляр, палка промова якого викликала шквал овацій. А тим часом публіка дивилася концерт, спілкувалася при гальбі пива і національних стравах.

Якось навіть не віриться, що це свято відбувається не в Україні, а в далекому від неї Чикаго. Адже українська діаспора в Чикаголенді налічує понад 100 тис людей. Є тут свої банки, галереї, музей, газети, журнали, радіо і телебачення, школи, церкви різних конфесій. Одним словом, Чикагська область. З тією різницею, що тут працюють логічні закони Сполучених Штатів. Відповідно, люди живуть тут в достатку, здобутому наполегливою працею, над якою нема зграй перевіряючих органів з простягнутою лапою...

Помічник міського голови м. Тернополя Черкашин Максим: День Незалежності. Тернопільська версія

 


Не знаю, як для кого, але для мене святкування Днів Незалежності, Перемоги та міста завжди асоціювались з виступами гладких дядьків по телевізору, парадом, концертом та салютом у кінці свята. І тексти практично всі однакові - час складний, але ми все подолаємо - ура!

Святкування Дня Незалежності в Тернополі мене приємно вразив. Все розпочалось з урочистого відкриття Українського дому Перемога. Раніше це був старий кінотеатр (востаннє білили у 1986р.), а сьогодні це великий культурний центр - дозвілля тут зможуть проводити дорослі і діти.

Завершення святкування класичне - концерт та салют.

Святкування Дня Незалежності України для Тернополя - це репетиція перед відзначенням Дня міста, яке відбудеться 27-28 серпня.

Електромонтажник з с. Борсуків Роман Махортов: День Незалежності у Києві

 

Почалось усе з прийняття рішення: їхати чи не їхати? Бо ж ми зараз за 110 км від Києва, біля Десни. Красу вечорів у Придесенні ви можете побачити на фото. Але бажання побути серед людей, змінити обстановку перемогло.
А приїхали ми з глухого села, де живе лише 150 чоловік. Сільський стиль життя та робота тиснуть на мізки. Ми вирішили покликати на свято кількох знайомих односельчан з дітьми, тим більше, що поїздка з комфортом - у нас власне авто.

Але серпень місяць-пора збирання на городах, всі використовують добру погоду для роботи (так вони маскують справжню причину відмови - безгрошів’я). Шкода, а хотілось подарувати їм радість свята у столиці. Ніхто не поїхав. А ми поїхали…

Рудницкий Антон: Святкування Дня Незалежності в Сумах

Україні 20! День Незалежності святкують і Суми. Радість від світлого свята переповнює души українців. Зі святом тебе - Україно!

Пенсионер с ником В ФАС: Святкування 20-го Дня Незалежності України


Мільйони селян і городян святкували двадцятий День Незалежності України на полях і городах. Вони збирали врожай картоплі. А картопля в цьому році вродила на славу!


Народ України не надіється "на покращення життя вже сьогодні" від властей і забезпечує картоплею себе самотужки.

Редактор Корреспондент.net Матичак Тетяна: Мій День Незалежності 

 


На фото - Київ 24 серпня з 12:00 до 15:00: Хрещатик, Майдан Незалежності, Софіївська і Михайлівська площа, порожні вулиці з перекритим рухом, намети опозиції, виступи колективів, прапор на Міністерстві закордонних справ.

Студент Руслан Кермач: Святковий протест

Найцікавішим для мене - спостерігача святкового протесту на Майдані - було відчуття того, як енергетика свята Незалежності охоплювала масами протестувальників і поступово трансформувалась ними в атмосферу справжнього мітингу.

Звичайні молоді люди та сім’ї, вдягнені у святкові вишиванки, які стікались на Майдан відчували помітну розгубленість від того, емоційного міксу, що панував в натовпі біля головної сцени Києва.Здавалось, для деяких з них було просто не зрозуміло: де розгортається основне видовище цього дня?

На великій концертній сцені чи в натовпі громадян, що не припиняли словесно виголошувати своє невдоволення діями влади?...

Ось такою мені запам’ятається 20-річниця Незалежності.  

Інженер Климчук Костянтин: День Незалежності. Народ був готовий до рішучих дій, але штурму не відбулось
 

 
Сьогодні Україна відзначає найголовніше свято країни - День Незалежності.
Але відзначає його обплутаною судовими рішеннями про заборону масового відзначення ювілею, закутою міліцейськими кордонами, та отруєна суцільною брехнею.

Ще за довго до свята, людина що займає найвищу посаду в державі видала Указ, яким фактично перекреслила програму святкувань. Були скасовані військові паради та встановлення пам’ятного знаку. Гроші мали спрямовуватися на вирішення соціальних питань. В результаті ми не побачили ні військових, ні "покращення життя" (Межигір’я не враховувати).

S Viacheslav: 24 августа

 
Прогуливаясь не далеко от дома, я нашел вот такую забавную аппликацию. Нарисовано черным маркером на ватмане. Очень, так сказать, празднично и забавно.


Журналіст та ведуча Соломія Вітвіцька: День Незалежності без туалету і з Тарасом за парканом



 
Автопробіг Київ - Переяслав-Хмельницький - Канів - Нова Січ - Київ

Ми,сальсоньєри зі стажем, одяглися у вишиванки, прикрасили свої автівки і вирушили у автопробіг. Поки до Києва з'їжджалися патріоти з усієї країни, щоб автопробігами хотіли відзначити 20 річницю України. Ми вирішили поїхати навпаки зі столиці до Тарасової Гори. І були праві, бо рух для автівок кількома проспектами перекрили міліціянти - боялися провокацій мабуть.

Чубарь Ольга: Наши люди!

Несколько фотографий украинцев с праздничных гуляний.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.