Театральні хроніки- Тиждень актуальної п'єси

23 жовтня 2011, 08:35
Власник сторінки
журналістка
0
973

В Києві кінець жовтня вибухнув цілою низкою фестивалів у сфері мистецтва. Зокрема, 22 жовтня стартував "Тиждень актуальної п'єси"--подія, яка обіцяє підігріти інтерес глядача до сучасної драматургії

Цікава тенденція, що кожна країна, представлена на фестивалі відображає в своїх п'єсах важливі суспільні перетворення, страхи та прогнози різних суспільство. Я побувала на читці п'єси грузинського драматурга Бачо Квиртії "Від заходу до сходу", де тлом подій є  війна. війна дійсно  стає важливим і лякаючим для грузинського населення чинником. Але. коли чуєш цей дуже інтимну,.тендітну розповідь, то останнє що приходить в голову - це смерть, війна.
Весь твір побудований на діалозі пари, яка давно разом. Вони вивчають одне одного, піклуються, жартують про смерть. "Я убью тебя" - говорить головний герой жартома своїй жінці, а та спокійно  відповідає:" Убить меня легче всего, взвалишь мой труп на плечо, закопаешь под высоким деревом..". Смерть  ніби нереальна для них, вони не вірять в неї, тому і не бояться говорити.

П'єса глибока і сприймається на одному диханні і попри зовнішню відсутність "екшена", цей вибух читається між рядків, між емоцій. Лише прослухавши всю історію розумієш, головні герої тікають. намагаються сховатися від жахливої нікому непотрібної  війни.

На жаль, сам автор не зміг приїхати через непедбачувані обставини, тому читали п'єсу "Від заходу до сходу" молоді актори.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.