День народження Павла Лазаренка

23 січня 2012, 16:54
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
3114

У колишнього глави уряду України шестеро дітей. Троє із них народилося в Сполучених Штатах Америки...


23 січня день народження Павла Івановича Лазаренка. Нині йому вже виповнилося 59-ть. Із лютого 1999-го колишній прем’єр-міністр знаходиться по за межами України. З "доброї волі" Л. Кучми. Режим якого він посмів критикувати, створив очільнику опозиційної політичної партії "Громада" абсолютний дискомфорт. Умови повної ізоляції, безмірного обливання брудом, морального знищення.
Політична еміграція закінчилася ув’язненням у Сан-Франциско, гучними кримінальними справами на американському континенті. Лавиною найрізноманітніших брудних звинувачень, які формувалися в Києві, переправлялися до Штатів замало не спецрейсами. 
Кучма завжди найбільше боявся Лазаренка. Це справді була людина, котра ще 1999-го могла змести брудний режим обмеженого і недорікуватого колишнього секретаря парткому. Але на знищення опонента була мобілізована вся репресивна машина держави. "Пригодовані" владою ЗМІ, які зробили з Лазаренка ворога номер один України.
Я не знаю, коли і як відмиється від усього Павло Іванович. Але добре мені відомо, що суть його провини не йде ні в які порівняння з тим, як продавали й продають Україну –оптом, уроздріб і на виніс ті, хто найгучніше кричав і нині ще вигукує у бік Лазаренка – "Тримайте злодія!"
Владі потрібен жупел Лазаренка. Далекого, закордонного. За ґратами. Он, мовляв, хто вас зробив бідними.
Але ж це повна ахінея. Поїдьте на Дніпропетровщину, запитайте в тамтешніх людей, хто для них є Павло Лазаренко. У відповідь неодмінно почуєте, що це людина, яка зробила для області, селян, жителів міст стільки, як ніхто.
Щоб уміло порядкувати, управляти, потрібно мати талант.  Не майданний голос, а  стрУнку вдумливого хазяїна, кмітливого господарника. Таким і був Лазаренко на посту глави уряду. Думаю, що найбільш толковим із усіх українських прем’єрів.
Як на мене, то Павлові Івановичу в житті найбільше зашкодив його ж язик. Будучи главою Кабміну він поза очі не скривав, що, за його переконанням,  Кучма – профан і обмежена, глибоко не порядна людина. Ось, мовляв, прийдуть президентські вибори, я йому тоді покажу…
Він, напевне, думав, що донести таке побояться. Але знайшлися такі, хто уночі поїхали будити Кучму, аби першими сповістити…
Так коса найшла на камінь.
Нині Кучма, з допомогою зятя, відмиває свої гріхи і ніжиться в комфорті. Лазаренко все ніяк не виплутається з кримінальних справ, які на нього навішали прислужники Кучми з київської вулиці Різницької.
Якщо Лазаренко і мав гріх, то, гадаю, за майже тринадцять літ ув’язнення він їх уже давно спокутав. А ось Кучма…
Він думає, що від Бога, чортів із пекла сховається за великими грішми… Дзуськи. Кари небесні ще попереду…
У Павла Івановича нині вже шестеро дітей. Троє із них народилося в Сполучених Штатах. Для того, щоб поставити їх на ноги, вивчити, потрібно багато здоров’я. Міцності духу, нарешті вже вдач у кожній справі, у кожному дні.
Усього цього щиро й від душі бажаю найвідомішому в світі українцеві в день його народження!
З днем народження, Паша Лазаренко!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.