Патріарх Кирило проти київських папараці

31 березня 2012, 05:08
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
1498

Головний московський священик заявив, що в Києві йому домалювали дорогий годинник марки "Breguet" із допомогою колажу

Добра частина російської преси, котра позиціонує себе як демократична, і далі нині активно коментує події довкруги події, яка свого часу була викладена мною в публікації на ресурсі "Кореспондент.net" під назвою "Нафіга попу гармонь, а патріарху Кирилу – фемен?".

Російський люд, либонь, добряче образився на кадебіську спайку – підполковника Володимира Путіна і таємного старшого офіцера Володимира Гундяєва, котрі дурять православних заради безхмарного свого владарювання безмежними багатствами на просторах РФ. Позаяк стверджував на початку нинішнього року в своєму відвертому інтерв’ю  журналові  Weekly.ua глава Київського патріархату Української православної церкви Філарет, у радянські часи жодне призначення на високу церковну посаду не проходило без благословення цієї персони КДБ. А отримували його, підвищення, тільки  ті, хто йшов на таємну службу в органи.   

Здавалося б, нам то що до їх російських проблем. Чубляться, ну, й на здоров’я, якщо мають чуби і більше їм нічого робити.

Та от біда, пани знанні кадебісти відомі творці так званого "руського міра", який вони з усіх сил намагаються протиснути, проламати через наші кордони, густо засіяти ним українську землю. Особливо в цьому старається пан Гундяєв. Таке, либонь, у нього є конкретне завдання Кремля – за будь-яку ціну заново орусачити, омосковити православну нашу віру.

Тим часом, у зв’язку з непомірною агресією головного московського попа щодо справді цинічної акції групи фемен, яка в такий дивний спосіб – танцями у Храмі Хреста Спасителя закликала людей виступи проти безмежного владарювання В. Путіна в миру, а його вірного прислужника патріарха Кирила – в церкві, багато православних пішли супроти свого патріарха. Побачивши в цій відвертій жорстокості замість милосердя, прощення, до чого, відомо, християн закликає Святе письмо,  тривіальну запопадливість перед владою.

Тому мимоволі всі голоблі повернулися проти громадянина Гундяєва. Йому тут пригадали все: приватну квартиру в центрі Москви, в якій начебто із ним мешкає невідома жінка, і надміру дорогий годинник марки "Breguet", котрий запримітили у нього на руці. Патріарха недвозначно публічно на Інтернет форумах і в соціальній мережі масово звинувачують у порушені монашої обітниці: послухання, безшлюбності, відмови від особистої власності (російською це звучить – нєстяжанія), безперервної молитви.

Що залишається панові Гундяєву?

Звісно, що виправдовуватись. І робить він це вельми в оригінальний спосіб. Так би сказати, не зі своїх уст, аби чого доброго не підловили на ще одній нещирості, а з допомогою відомого московського журналіста Володимира Соловйова. Начебто патріарх і ведучий радіо та телебачення десь там зустрілися і В. Гундяєв поплакався. При чому, зверніть увагу, рандеву відбувалося без оргтехніки – диктофонів, телекамер. У наш-то час! Чи не смішно?

І ось вже В. Соловйов давай подавати від імені В. Гундяєва, у різних голосових терціях, оправдальні тиради. Насамперед, про те, що, мовляв,  насправді ніякого дорого годинника марки "Breguet" на руці патріарха, під час його перебування в Києві, на Володимирській гірці, 30 липня 2009 року, і не було.

У тім, почитайте це пояснення мовою оригіналу, так яскравіше сприйметься:

"Так вот, я спросил, а что это за история с часами за 30 тысяч долларов? Патриарх был не в том одеянии, в котором стоят службу, а в повседневном, но монашеском. И у патриарха были часы. Он сказал: «Да, я ношу часы. Вот эти часы мне подарил Дмитрий Анатольевич. Это наши русские часы, недорогие часы с гербом – маленькие, аккуратные часы. А когда я увидел ту фотографию, я никак не мог соотнести, потому что когда мы одеваем одеяние для службы, часы невозможно надеть, невозможно носить часы. И я смотрел на эту фотографию и вдруг понял – а ведь это КОЛЛАЖ…"

Одне слово, виплутуючись із своїх гріхів, запеклий будівничий "руського міра" в нашому краї, і оком не змигнувши, вирішив буквально познущатися з українських журналістів. Ганебно звинуватити пресу України в тому, що це начебто вона йому буквально навішала на руку дорогий реквізит. Мабуть же ж, явно з метою його дискредитації.

Принагідно зазначу, що годинник класичної марки "Breguet" справді винятково дорога штука. Корпус його виготовлено з білого золота, ремінець - зі шкіри крокодила, має автоматичний механізм та будильник.

З історії бренду відомо, що подібним добром свого часу не гребували користуватися найвідоміші світові персони: королева Марія-Антуанетта, Наполеон Бонапарт, Принц Уельський, цар Олександр I, цариця Олександра Федорівна, Вінстон Черчилль.

Словом, подарунок рівноцінний за вартістю авто представницького класу!

Українські дарителі, напевне, вирішили, що в цьому презенті немає нічого протиприродного і нескромного. В Україні, де за стандартами ООН, до речі, близько 80 відсотків населення ледь животіє, існуючи за межею бідності, годинник Breguet з шиком в 2009 носили народний депутат України від БЮТ Наталія Королевська - колишня подруга і соратниця Юлії Тимошенко, депутат від Парії регіонів Віталій Хомутинник, депутат Київради Денис Комарницький, на той час заступник мера Києва Леоніда Черновецького незрівнянна Ірена Кільчицька ...

Так чому б не догодити таким скромним подарунком головному московському попу, подумали ті, хто немовби манни з неба очікує на "руській мір" в Україні? Хіба ж не заслужив?

І ось 30 липня 2009 року, під час молебню на Володимирській гірці в Києві фотограф столичного видання VIP.glavred закарбував на зап'ясті Патріарха Кирила годинник фірми Breguet.


Зверніть увагу. На цьому знімку патріарх Кирил, чи то радіє своїй новинці на руці, або ж, можливо, просто  перевіряє, чи не запізнюється бува він на запис телепередачі на українському каналі Інтер, де має розповісти своїй пастві (це вже точно, зла іронія долі!) про необхідність жити скромно.

Як писала цього дня, 30 липня 2009 р. українська Інтернет газета "Корреспондет.net" "Патріарх Кирил назвав серйозною загрозою для всього людства поширення нестримних споживацьких стандартів західного світу. Якщо все суспільство стане на шлях нестримного споживання, то земля наша цього не витримає ".

Патріарх особливо відзначив, що невтримний споживчий інстинкт, опановує сьогодні все більшою кількістю людей, насправді позбавляє їх звичайної радості від придбання якихось речей. Виникає, на його думку, аномальна ситуація, коли людина, піддаючись рекламі і слідуючи моді, починає гнатися за останніми моделями мобільних телефонів і автомобілів, "- читаємо в виданні про патріарший виступ перед українською паствою.

Чи не правда, могутня проповідь, виголошена під відчуттям приємної важкості дорогого подарунку на власній руці? Але як бачимо, про дорогі годинники в цьому повчанні - ні слова. Можливо, Володимир Гундяєв ще й уміє соромитись…

Чи просто, повчання, настанови, мораль потрібні швидше за все вівцям, стаду, і, напевне, зовсім не стосуються вони особистостей поводирів. Та ще й такого високого польоту ...

А тим часом, ось він годинник на руці.

 

 А така ось реклама цього багатовікового бренду на вітрині. З ціною та іншими технологічними даними всесвітньо відомої марки:

 

А те, що це ніякий не колаж, не підробка, не провокація проти головного московського священика можна зрозуміти з цієї публікації, яка з'явилася на сайті Інтернет видання «Новини Донбас» іще о 8:32 / 31.07.2009. Щоб переконатися в цьому, загляньте, будь ласка, сюди.

Зауважу, що де-де, а в Донбасі завжди уважно стежать за подібними публікаціями. Там мешкає основна частина пастви Української православної церкви Московського патріархату. Упевнений, що якби опубліковане, хоча б у якійсь мірі не відповідало дійсності, хоч якось паплюжило честь і гідність патріарха, його вірні служби ще в той же день (кінець липня 2009 року) неодмінно забили б у публічні дзвони з приводу провокації київської преси. На жаль, ніхто й словом не обізвався. Виходить, усе тоді відповідало дійсності. І дорогий годинник таки був на руці пана Гундяєва.

Більш того, цього ж дня, 31 липня 2009 року, але вже о 12:02, більш докладна розповідь про дивовижне відкриття українських папараці, правда з дещо іншими ілюстраціями все того ж незаперечного доказу наявності дорого годинника марки Breguet на лівій руці московського патріарха, виходить вельми примітний матеріал на Інтернет ресурсі "Новый регион-2", який друкується у Москві.

Погодьтеся, що цей скандальний фоторепортаж ну, просто таки аж ніяк не могли не помітити в знаменитому Синодальному відділі із взаємин церкви та суспільства РПЦ, котрий, відомо, очолює такий відомий релігійний діяч,  протоієрей Всеволод Чаплін, знаменитий своїми різкими випадами на адресу сучасних суспільства і культури. Хіба він би промовчав, якби хтось і десь необґрунтовано посмів засумніватися в скромності його Святості патріарха Кирила .

Але ж тоді ніхто ні слова ніде не сказав про замах на білосніжну як кукіль патріарха, його честь і совість перед чадами.

 Або, може бути, тоді, влітку 2009 року, краще було просто промовчати про цей ганебний публічний прокол головного московського попа, котрий продемонстрував пастві його явну спокусу щодо "нестримних споживацьких стандартів західного світу".

П’ять останніх слsв, як ви могли вже здогадатися, я запозичив sз повчальної проповіді патріарха Кирила на українському телеканалі "Інтер", котрі, як мені здалося, явно підкреслюють його класичну радянську ідеологію і термінологію.

Напевно, цей пост не з'явився б у моєму блозі, якби в останні дні всі московські ЗМІ не були забиті ось такими повідомленням:

 «Патріарх Кирило:« Я ніколи не носив годинник Breguet за $ 30 000. Фото з таким годинником на моїй руці - «колаж», стверджує глава РПЦ.

«Коли ми одягаємо вбрання для служби, годинник неможливо надіти, неможливо носити годинник. І я дивився на цю фотографію і раптом зрозумів – так це ж колаж! Але після того як з'явилася ця фотографія, я пішов і став дивитися. Адже приходять багато і дарують. І стоять частенько коробки, які не відкриваєш і не знаєш, що там. І я побачив, що, дійсно, є годинник Breguet, і тому я ніде не дав коментарів, що у патріарха такого годинника немає. Тому що так, коробка з таким годинником, якого я жодного разу не надягав, і вона просто лежить…", - процитував патріарха журналіст Володимир Соловйов в ефірі московського радіо "Вести FM".

Дивно. Чого ж тоді мовчали його Святість патріарх та сьогоднішні браві захисники з цією вельми серйозною заявою більш ніж два з половиною роки?

Тим більше, що ракурсів знімків із цим злощасним годинком виявилося зовсім немало. Якщо вірити цьому дивовижному поясненню, тоді в Києві, мабуть, пора відкривати міжнародну школу пишного колажного мистецтва. Зрозуміло, з ухилом на дискредитацію високих міжнародних персон.

А те, чи можна вірити насправді тому твердженню, що годинник моделі Breguet, вартістю понад 30 000, до речі, зовсім не доларів США (!), як стверджує це пан Володимир Гундяєв, а євро (навряд, чи не знається він на різниці цих валют!) зовсім не були на руці Патріарха під час його перебування в Києві, судіть самі із зображень на знімках, поданих нижче. Гадаю, ви самі добре зрозумієте, чи був це колаж, себто провокаційний фотомонтаж проти патріарха Кирила, чи демонструються тут справжні світлини з урочистостей на Володимирській гірці 30 липня 2009 року.

До того ж, я підкажу головному московському попу вихід із цієї непростої ситуації.

Коли є сумніви щодо фотознімків, і тим паче є підозра мовбито проти його персонально вчинено дискримінацію з колажем, нехай захищає свої принижену честь і гідність у суді. Гадаю, що для процесу знайдеться ще й немало відео сюжетів із тих подій. Ви самі знаєте з якими саме кадрами.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.