Вітайте українське гетто

04 червня 2012, 21:42
Власник сторінки
журналістка
0
2044
Вітайте українське гетто

Панічний зойк партії влади щодо мовного законопроекту Колесніченка-Ківалова виглядає як суцільне циркове шоу.

Партія регіонів перед виборами вже енний раз розігрує виставу з мовним питанням, в котре посилаючись на Європейську конвенцію, де чорним по білому написано, що стосується вона мов, що зникають. А вони все вперто розповідають, що російська до таких стосується. В результаті ані мови національних меншин, ані українська не виграють, а під куполом Ради все не натішаться.

Чесно кажучи, коли буваєш ледве не щодня на акціях протесту за власні права, то трохи набридає пояснювати одні і ті самі речі: ми хочемо жити в європейській країні, говорити своєю мовою, розвивати власну культуру та і взагалі покоління,яке народилося у роки Незалежності не збирається віддавати державу купці казнократів, хоча б тому, що знає ціну жертовності попередників.Але, тим не менш, я чітко усвідомлюю, що хоч на мовному питанні грають провокатори з Партії регоінів не реагувати на це неможливо, оскільки пропустивши цей законопроект до парламенту, ми здаємо власну ідентичність та суверенність.

Юрій Макаров в останньому матеріалі в "Українському тижні" писав про зародки громадянського суспільства та нарешті усвідомлення, що власні права варто захищати. Погоджуюся! Проте не варто переоцінювати власні сили. Ми маємо щодня утверджувати власне місце у своїй державі. не цуратися власної музики, танцю, слова, тощо. Причому це стосується як так званого пересічного українця, так і більш просунутих людей.

Французи також багато зробили, аби французька стала недоторканою в їхній країні, те саме стосується чехів.

Паніка на кораблі регіоналів очевидна. Автобуси, які прямують на завтрашню  акцію протесту з інших міст зупиняють на під'їзді до Києва, за інформацією опозиційних сил є наказ не пропустити жодного. Верховна Рада обнесена парканом із залізних щитів у три ряди. І ви скажете--це не страх?? Вони обгороджуються він власного народу, ніби від терористів, олігархи переносять частину активів за кордон. Україна--це зона ізоляції навіть для самих регіонів!

Але, завтра під Комітетами будуть люди, які не бояться міліції і провокацій з боку "куплених регіоналівських тушок", активісти знають за що вони виходять і для чого. Більше того, близько 70 відомих музикантів, журналістів, дисидентів, акторів, письменників та художників прийдуть підтримати власну мову. Небайдужих стає більше!

Цей законопроект--це не лише якесь вузько спеціалізоване питання--це спроба перетворити Україну на гетто.І гетто це так само обнесуть парканом в три ряди. хіба таку державу ми прагнемо побудувати?

Тому єдине. що лишається робити--це зустрітись 5 червня о 9.00 біля Верхної Ради.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.