Як найчастіше називаються вулиці населених пунктів України? (ІНФОГРАФІКА)

13 червня 2012, 10:07
Власник сторінки
0
5442
Як найчастіше називаються вулиці населених пунктів України? (ІНФОГРАФІКА)

Більше 20 років Незалежності, але Лєнін все ніяк не хоче зробити "гудбай". Досі найпопулярніша назва для вулиць, на яких знаходяться місцеві органи влади, це вулиця імені вождя пролетаріату.

Загалом совкових назв у 20 разів більше, ніж назв, пов'язаних з Незалежністю. Подивіться на загальну картину (тут позначені головні вулиці для двадцяти тисяч населених пунктів)


Подивитися цей малюнок у великому розмірі

Як не дивно, але (центральних) вулиць Сталіна в Україні немає. Зате є більше сотні "колгоспних", "кірових", "калінінів", "щорсів". Є навіть одна вулиця Чекістів - в ... Гуляйпільському районі, в селі Новомиколаївка (батько Нестор напевне перевертається у своїй могилі).

З іншого боку, безумовним лідером по "незалежним" назвам є Івано-Франківщина. Загалом, серед усіх подібних назв є навіть вулиці С. Бандери (їх чотирнадцять), Шухевича, Шептицького, Чорновола і Мазепи - проте кожна з останніх зустрічається менше десяти разів.

Подивитися цей малюнок у великому розмірі


Ситуація з назвами дуже добре показує, що у свій час ми так і не змогли відмовитися від радянської ідентичності, для побудови іншої, справді незалежної країни - як це зробили значно більш успішні країни Центральної Європи та Прибалтики.

Texty.org.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.