Рейтинг хабарів за те, щоб влаштуватися на роботу (Інфографіка)

21 червня 2012, 14:42
Власник сторінки
0
3109

Ми вперше визначили величину хабарів на основі об'єктивних даних. Щоб влаштуватися гінекологом, необхідно викласти 7 тис. доларів. Потрапити на посаду водія маршрутки - вистачить трохи більше тисячі

Українці віддячують не лише за те, щоб отримати роботу, і не тільки щоб її втримати, але й для того, щоб по-людськи звільнитись. Джерелом достовірної інформації про хабарі, які українці дають за роботу, для нас стали дані із Єдиного державного реєстру судових рішень.

У постановах і ухвалах служителів Феміди вказано конкретні цифри за конкретні посади, факти давання хабарів зафіксовано документально співробітниками управлінь по боротьбі з економічною злочинністю, СБУ, міліцією, ДАІ та іншими правоохоронцями.

Ми опрацювали документи, що стосуються близько 300 справ, які могли мати стосунок до хабарів за працевлаштування. Із сум, які називались у судових засіданнях можна зрозуміти не лише ступінь нахабства продавців, але й амбіції покупців, які очевидно у багатьох випадках готові «відбивати» куплені посади.

Крім того, виявилось, що приблизно у третині випадків мова йде про шахраїв, які ніколи не збиралися працевлаштовувати жертву.

Рейтинг

Texty.org.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.