Галина Конах з України перемогла на Слов'янському базарі!

16 липня 2012, 15:12
Власник сторінки
Журналист
0
2417

Конкурсантка від України посіла друге місце у ХХІ Міжнародному конкурсі мистецтв

ХХІ Міжнародний  конкурс виконавців естрадної пісні, який проходив у рамках «Слов'янського базару», закінчився. Урочисте нагородження переможців відбулося 16 липня.

 Гран-прі і 15 000 доларів США отримав Бобан Мойсовскі з Македонії  

Перше місце і премію у розмірі 9000 доларів США отримала Саманта Тіна з Латвії.

Друге місце і премію у розмірі 6000 доларів США отримала Галина Конах з України.

Третє місце і премію у розмірі 3000 доларів США отримали Фредеріка Маріані з Італії Славіна Калканджиєва Болгарія.

Окрім того, подарунки від організаторів отримали усі 20 корнкурсантів. До речі, на самому початку конкурсу було заявлено не 20, а 21 учасник. Про те, чому змінилася кількість конкурсантів, ми дізналися у директора фестивалю Родіона Баса, який розповів, що хорвати через затримку з документами не отримали візи і тому не змогли приїхати, а самі ж організатори дізналися про це за два дні до початку фестивалю.

Своїми враженнями від перемоги поділився і Бобан Мойсовскі з Македонії, який сказав, що вирів у себе, але в перемогу не вірив, бо знає, що остаточне рішення усерівно залежить від членів журі. Перемога для нього наче сон.

Конкурсантка від України Галина Конах зізналася, що перед виступом відключила усі телефони, не користувалася інтернетом, щоб нічого не відволікало її від підготовки до виступу, проте, коли вийшла на сцену, то, як вона потім зізналася, настільки захопилася, що забула про усі свої переживання.

Своїми враженнями про виступ української конкурсантки поділився Сергій Сосєдов - «вона була чудовою у першому етапі, але не сподобалася у другому, там було забагато натуги , а пісня, яку вона виконувала розповідає про казкову, не земну, фантастичну любов…» Проте, Сосєдову взагалі ніхто не сподобався, чого він не приховува – «…вони усі однакові. Я б узагалі цього року Гран-прі не вручав. Гран-прі не заслужив ніхто, абсолютно ніхто»

Проте, журі оцінювало професійно, враховуючи не тільки сам виступ, а й те, як учасник себе продемонстрував на жеребкуванні та репетиціях. Членами журі були: співак Олександр Тиханович з Білорусі, Веселин Марінов з Болгарії, Алессандро Сафіна з Італії, Каліопі з Македонії, Каріна Кирияк з Румунії, Анна Веске з Естонії, Марія наумова з Латвії (співачка виборола лауреатство на Словянському базарі в 1999 році і перемогла на Євробаченні у 2002 році), співак і продюсер Юрій Квеленков з України, композитор Саймон Басс з Великобританії. Очолював журі відомий композитор, народний артист Росії Максим Дунаєвський. Отже, сумніватися у рішенні журі нема сенсу.

На урочистому нагородженні переможців директор фестивалю "Словянський базар" Родіон Басс, щоб довести широкому загалу, що підготовка до ХХІІ "Словянського базару" уже розпочалася, урочисто вручив цьогорічній володарці першого місця Саманті Тіні з Латвії запрошення, де в якості учасниці її було запрошено на фестиваль, що відбудеться у 2013 році.

Отже, до зустрічі за рік!

________________________________________________

16.07.2012

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Сергей Соседов,Слов'янський базар,Галина Конах,Родіон Басс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.