ЗАЯВА Всеукраїнського комітету захисту української мови

09 серпня 2012, 09:54
Власник сторінки
журналістка
0
1679
ЗАЯВА Всеукраїнського комітету захисту української мови

З приводу підписання закону “Про засади державної мовної політики” “9” серпня 2012 року

Вчора, 8-го серпня, Віктор Янукович підписав закон Колісниченка-Ківалова “Про засади державної мовної політики”, тим самим знехтувавши інтересами українського народу і поглиблюючи розкол у суспільстві з приводу мовної політики, який навіть не існував короткий час тому назад.

Одночасно діючий Президент доручив антиукраїнському уряду на чолі з українофобом Миколою Азаровим “забезпечити всебічний розвиток і функціонування української мови”. Ніхто серйозно не сприймає цю спробу окозамилювання, коли захищати українську мову доручено тому ж самому Азарову, який нещодавно публічно радив припинити вести передачі українською мовою одному з небагатьох національних телеканалів, який поки-що це робить.

Незважаючи на нелеґітимність голосування за нього 3-го липня, закон “Про засади державної мовної політики” також підписав Голова Верховної Ради Володимир Литвин, який раніше публічно визнав порушення відповідних норм під час голосування.

Закон підписали Янукович і Литвин незважаючи на те, що його негативно оцінив Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллебек під час недавнього візиту в Україну.

В черговий раз українське суспільство переконалось, що теперішній владі наплювати на принцип верховенства права, на європейські цінності, на інтереси українського народу. Замість того, аби піклуватись про українську мову, яка зазнавала утисків понад 400 років і поки-що залишається єдиною державною мовою, Президент Янукович пішов на повідку у невеликої купки антиукраїнських політиків, таких, як Колісниченко, Ківалов, Єфремов, Чечетов.

Тому, Всеукраїнський комітет захисту української мови:

- закликає суддів Конституційного Суду України, якщо у них залишилась хоча б крихітка людської совісті, визнати закон “Про засади державної мовної політики” неконституційним;

- вимагає від представників усіх опозиційних партій та блоків захистити українську мову усіма доступними парламентськими та політичними засобами і гарантувати відміну цього закону з моменту попадання до нового парламенту.

Найголовніше, Всеукраїнський комітет захисту української мови закликає кожного свідомого громадянина, кожного, хто любить Україну, відразу активно підключитись до виборчого процесу у підготовці до виборів парламенту. Наша мета — відсторонити від влади 28 жовтня цього року антинародний режим Януковича-Азарова. А зробити ми це можемо не проголосувавши за Партію регіонів та їхніх кандидатів та усіх сателітів партії влади, як то комуністична партія, партія Королевської. Тільки тоді запануємо ми, український народ, у своїй сторонці.

Нас більшість. Ми — єдине джерело влади в державі. Ми переможемо.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.