Форум книговидавців. Післямова

16 вересня 2012, 16:31
Власник сторінки
Журналист
0
2871

Капранов, Грабар, Лис, Єшкілєв, Ватуляк, Шкляр...

Форум книговидавців давно став чи не ключовою подією для літератруної спільноти України. Враженнями від цьогорічного Форуму діляться: 

Віталій Капранов, книговидавець, письменник, видавництво «Зелений пес»

У цьогорічного Форуму два недоліки – перший – це дощ, який несподівано почався і призупинив наше активне спілкування із покупцями, тому ми мали час, щоб пройтися книжковим ярмарком.

На Форумі завжди зустрічаєш киян, письменників, колег - Ірен Роздобудько Світлана Пиркало, Лариса Денисенко, людей, з якими в Києві не перетинаєся, тому «Місце зустрічі – Львів», як формула, навіть для киян працює. До речі, Світлана Пиркало приїхала невипадково, вона зараз працює у банку і вибила там фінансування «Книжки року ВВС», тобто цей конкурс буде жити. Конкурси взагалі завжди позитивно відбиваються на письменницькій і книговидавничій діяльності. Я буквально нещодавно був на їхній прес-конференції і з радістю почув, що вони не тільки вижили, а ще й організували номінацію дитячої літератури.

Други недолік – 10 гривень за вхід на ярмарок. Ми стоїмо традиційно з нашим зеленим запорожцем біля входу на ярмарок і бачимо, як люди підходять, дізнаються ціну і йдуть.

Ну, але зрештою, життя багатогранне і треба сприймати його таким, як воно є.


Володимир Єшкілєв, письменник (м.Івано-Франківськ)

Для мене взагалі Форум - у першу чергу не книжки, а люди, спілкування. Тому що книжки я можу придбати і потім, а от поспілкуватися з такою кількістю людей - письменників,  видавців, літературних критиків, промоутерів, редакторів - це можна лише тут, на Форумі.

Цей форум – чергова сходинка на шляху перетворення на велику європейську подію, і я думаю, що з часом сюди з’їжджатимуться і нобелівські лауреати.

 

Сергій Грабар, письменник, перекладач

У Форума є декілька функцій - не тільки пропаганда, розповсюдження, продаж книжок, а й місце зустрічі з людьми яких років двадцять не бачив. Що стосується цікавих книжок, я раджу видавництво «Ярославів Вал» і нову книгу М. Слабошпицького про Михайла Коцюбинського, яка на мій погляд є найкращою книгою на сьогоднішній день. Хоча я можу відзначити і нову книгу Юрія Щербака - прододовження «Часу смертохристів». З книг іноземних видавництв дуже приємно було побачити книги санки-петербурзького видавництва «Віта-Нова» -  це дорогі видання, і вже можливість придбати їхню книгу в Україні – це велика справа, бо мені особисто ці книги привозять з Перербурга через Москву у Київ. Сьогодні я придбав «Цветочки Франциска Азийского»…

Вважаю, що у Форума є лише один недолік – мало місця. Організаторам треба вже було б подумати про спеціальне  приміщення, побудоване під цей захід.

Володимир Лис, журналіст, письменник, драматург

Я купив кілька книг , серед них і збірки поезій Олексія Кононенка, вважаю, що це дуже цікавий поет, який працює держвним чиновником.  Зізнаюся, що для мене це поєднання несумісне, але Олексій Кононенко - якийсь унікальний випадок. Також придбав Кудзєя, про Шухевича, і ще цілий ряд цікавих книжок, сподіваюся, зможу усе це донести додому (сміється).

 Також я дуже радий, що газета День видала «Бронебійну публіцистику», я написав передмову до «На коні вороному» і «На білому коні» Уласа Самчука. Це вражаюче, це не тільки публіцистика, це про українську душу, про надію, про втрачену надію… свого часу ці твори мене приголомшили. Цю книгу хочеться перечитувати.




(Оновлюється)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Форум книговидавців-2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.