Про шахтаря Даміра, шуби Суркіса і футбольне кривосуддя

01 жовтня 2012, 19:17
Власник сторінки
журналіст
0
3471

Якщо Ігор Коломойський або Олександр Ярославський стануть "крутішими" від Ріната Ахметова, тоді знову прийде черга Ріната Леонідовича "плакатися у хустинку"?

Українські футбольні уболівальники стали свідками того, як головний арбітр матчу "Шахтар" - "Дніпро" Сергій Бойко, котрий загалом непогано справлявся зі своїми обов'язками у першому таймі, після перерви усіма силами тягнув гірників до перемоги.

За свідченням спортивного директора "Дніпра" Андрія Русола та капітана дніпропетровської команди Руслана Ротаня, у перерві матчу представник "Шахтаря" на ймення Дамір чинив тиск на арбітра, розмовляючи з ним на підвищених тонах.

Дамір вигукував фрази на кшталт "Ви помилилися і зобов'язані виправити помилку". Можливо, він мав на увазі гол Мхітаряна, забитий з офсайду?

Інформацію про те, що загадковий гірник Дамір регулярно тисне на арбітрів під час футбольних матчів підтвердив в ефірі програми "Профутбол" президент київського "Динамо" Ігор Суркіс.

Ігор Михайлович довго обурювався упередженим суддівством в українському чемпіонаті на користь "Шахтаря".

Проте, за іронією долі, саме він і його брат Григорій Михайлович поклали початок суддівському "бєспрєдєлу" в українському чемпіонаті.

Неодноразово Віктор Леоненко, також присутній у студії програми "Профутбол" у якості експерта, забивав вирішальні м'ячі із вигаданих на користь "Динамо" одинадцятиметрових. І поводився на полі Віктор Євгенович, відчуваючи підтримку арбітрів, не коректніше від Срни чи Ракицького.

Саме за спробу підкупу іспанського арбітра матчу "Динамо" - "Панатінаікос" Антоніо Лопеса Ньєто, київське "Динамо" у вересні 1995 року було виключено із групового турніру Ліги Чемпіонів і відсторонено від єврокубків на три роки. Ігорю Суркісу, котрий і намагався вручити шуби арбітрові довічно заборонили працювати з футбольними командами.

Перебуваючи в СДПУ(о), "команді молодості нашей", близько до Леоніда Кучми, Григорій Суркіс вирішував долі матчів у кабінетах, хоча, як і нинішньому "Шахтарю", тодішньому "Динамо" цілком до снаги було перемагати виключно на футбольному полі.

Після закінчення президентства Кучми, Суркіс поступово втратив свій вплив. На матчі "Шахтаря" та "Динамо" починають запрошувати іноземних арбітрів.

За президентства Віктора Януковича й зростання ваги Ріната Ахметова, судді вже "свищуть" на користь "Шахтаря" і українці, котрі ще недавно вболівали за скривджений "Шахтар", віднині співчувають "Дніпру".

А що ж станеться, якщо Ігор Коломойський або Олександр Ярославський, котрий теж звинувачував Григорія Суркіса у тиску на футбольних арбітрів, стануть "крутішими" за Ріната Ахметова? Тоді що, обурюватися на "Дніпро" або "Металіст", котрих судді за вуха тягтимуть до "чемпіонства"?

Як розірвати замкнене коло футбольного кривосуддя?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Суркис,Коломойский,Ярославский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.