Хто з найбільших прогульників засідань Верховної Ради знову йде у парламент?

16 жовтня 2012, 08:34
Власник сторінки
0
7241

У червні ми зробили інтерактивний графік, що став підсумком року спостережень за депутатами ВР. Пропонуємо оновлену версію, присвячену виборам

У червні ми зробили візуалізацію, що стала підсумком року спостережень за депутатами ВР. Нагадаємо, у травні 2011 року, під тиском громадськості, спікер Ради Володимир Литвин дав розпорядження оприлюднювати дані з журналу ручної реєстрації депутатів у ВР, що дозволило відслідковувати, чи справді депутат був присутній на засіданні.


До цього публічними були лише дані щодо електронної реєстрації обранців за допомогою карток для голосування. Тому "бригадири", маючи у розпорядженні картки зі своєї фракції, кожен ранок та вечір засідань, пачками реєстрували відсутніх депутатів. А потім, голосували замість них, чужими картками, з порушенням Конституції.


Незалежно від партійної приналежності, не можна обирати людей, що не ходять на свою роботу.



Трохи про технічні можливості візуалізації:

- Кожен депутат ВР показаний у вигляді кола. Чим більше прогулів - тим більше розмір.

- Якщо кількість прогулів істотно більше половини засідань, ім'я депутата можна прочитати одразу (тобто, всі найбільші прогульники підписані)

- В момент наведення на коло, можна дізнатися додаткову інформацію про відвідуваність депутата, а також про те, чи йде він у наступну ВР

- Можна знайти депутата за прізвищем, у полі пошуку що розташоване у правому верхньому кутку.

- Якщо вам не подобається конфігурація, ви можете потягнути за будь-яке коло (або натиснути мишкою), і кульки змінять своє розташування.



Інтерактивну версією можна побачити на сайті Texty.org.ua 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.