Каськів, тобі пора

30 листопада 2012, 14:40
Власник сторінки
редактор, журналіст
0
5466
Каськів, тобі пора

Насправді, конфуз, який трапився з LNG-терміналом - не просто тупа помилка, черговий скандал чи банальний промах чиновників. Це вирок. Вирок державному агентству уже не помаранчевого Каськіва.

Просто навіть в такій країні як наша, при такій недолугій владі як у нас, і з такою аморфністю суспільства як у нас, це все ж таки занадто. Взагалі історія цього відомства - це просто суцільний epic fail. І то, це в кращому випадку, адже розслідування і деякі матеріали в ЗМІ свідчать про банальний розпил бабла під соусом непрофесіоналізму та гри в доброго і поганого поліцейського.

Нагадаємо, що група чиновників, які начебто проводять road-show так званих українських інвестиційних проектів, подорожує всім світом і розповідає про перспективи країни, яка має не дуже гарну славу серед інвесторів.

Катар, Сінгапур, США – далеко не всі «потенційні» інвестори, яким за наші з вами гроші чиновники на чолі з Каськівим представляли примарні проекти. Про результати цих численних візитів знайти інформацію важко.

Зазвичай агентство обмежується повідомленнями на кшталт «підписали домовленість колись про щось домовитися». Мабуть так мало бути і цього разу, коли підписали договір, який ні до чого не зобов’язує ні одну з сторін.

Але чи то участь високопоставлених Азарова і Бойка в цьому театрі абсурду, чи високий статус іспанської компанії, яка не побажала проковтнути таку історію, списавши проблему на «традиційне» для українських чиновників невігластво, не дали провернути чергову порцію покращення від дітища Каськіва.

Він, до речі, до останнього цинічно заявляв, що скандал у ЗМІ, і міжнародних також, - це просто технічне непорозуміння. А Бойко додав, що влада перевіряє «статус» підписанта. І обом байдуже що іспанська компанія цієї людини не знає, бачте, їм двом легше казати що він представник, який просто перевищив повноваження. Яких у нього по суті і не було.

Та і прем’єр, який ніби то урочисто дав старт будівництву LNG-терміналу, насправді майже по скайпу махнув рукою для початку будівництва шматка труби, який має сполучити ГТС з терміналом, мільярд на який ще не знайшли. Зате Каськів пафосно оголосив 26 листопада днем енергетичної незалежності України.

Вся ця lng-ситуація просто висвітлила схему по якій працює ця незрозуміла контора. Питання тільки в тому, чому очевидний факт залишається поза увагою януковичів та азарових. Логічна відповідь одна - це їхній проект, в якому все уже розподілено по часткам бюджетних витрат…

В будь-якому випадку, те що робить Каськів поки не дало результатів, натомість псує імідж України на міжнародній арені, тому кому-кому, а цьому політичному хамелеону уже давно ПОРА у відставку.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: коррупция,скандал,корупція,Каськів,LNG-терминал,LNG-термінал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.