Політичні похорони для Юлі

07 грудня 2012, 13:55
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
4063

Індійські слони свої зародиші виношують найдовше в світі - 22 місяці. Об'єднана опозиція свого кандидата на вибори президента назвала за 26 місяців. Що це, як не політичні похорони лідера?

Відкриєш інформаційні сайти Інтернету і мовбито потрапляєш в якусь країну абсолютного безголов’я. До царства кривих дзеркал.

Ось сьогодні (7 грудня 2012 р.) читаю про те, що  голова ради об'єднаної опозиції (ОО) Арсеній Яценюк на розширеному засіданні ради ОО заявив: "після успішної кампанії з виборів Верховної Ради тепер головним завданням є перемога на президентських виборах 2015 року".

Хто із вас, друзі, щось чув, щось знає про перемогу об’єднаної опозиції на жовтневих виборах?

Здається мені, що нині якраз треба вивчати уроки чергової поразки, бо ж ОО здобула лише 102 мандати із 450. Це значно менше, ніж було представників фронди в попередньому парламенті. Якщо тоді у Верховній Раді практично кожен третій (точніше - 2,7) народний депутат належав до фракцій БЮТ та НУНС, то нині лише кожен четвертий (4,04!) входить до складу ОО.

І це є грандіозна, за оцінкою п. Яценюка, перемога?

Замість того, щоб проаналізувати власні помилки, виявити свої слабкі сторони в виборчому процесі, перш за все добитися від влади справедливого покарання всіх тих, хто відверто і ганебно фальшував волевиявлення людей, лідери ОО, либонь, усе це вирішили одноразово, за одним помахом каналізувати. Іншими словами – геть викинути з голови. Забути. І тут же негайно вступити до нового виборчого процесу – президентських перегонів. До яких календарно, підкреслю, ще 26 (!) місяців - понад два з лишком роки.

(Принагідно, у дужках відмічу, що серед живих істот найдовше виношують своїх дітей індійські слони – майже 22 місяці!)

Я не раз у своїх блогах писав і зараз підкреслю, що Юлія Тимошенко персонально винна в тому, що Україна платить найвищу в світі ціну за газ Росії. Що ми не можемо без величезних втрат зіскочити з цієї дивної, явно антиукраїнської бізнес-голки. А тому вона має відповідати за це перед народом України. Але не перед політичним судом В. Януковича. Позаяк суд Р. Кирєєва – це насамперед акт жорстокої помсти нинішньої влади за страхи 2004-2005 років перед помаранчевою владою, а не оцінка дій колишнього прем’єр-міністра України, яка у ніч на Водохреща 2009 року протиправно вплинула на суть договору між двома господарюючими суб’єктами – "Газпромом" і "Нафтогазом" .

Але те, що нині вчинила верхівка ОО на чолі з А. Яценюком щодо Ю. Тимошенко, оголосивши її кандидатом у президенти на вибори 2015 року – це політичне самодурство, чимсь дуже схоже на ЇЇ публічні похорони.

Як на перший погляд, можна подумати, що всі ці фінти не від великого розуму. Але не треба скидати з рахунку й того, що все це може бути таким собі хитрим підколодним ходом із метою абсолютно політично знищити "свого лідера" за два з лишком роки волочіння його прізвища по всіх усюдах – в газетах, на сайтах, на радіо- і телеканалах, на бігдордах. Аби від частого вживання сама згадка цього прізвища викликала в людей брутальну відразу.

Боюсь, що й тут може статися ефект публічної перевтоми, який трапився через перевантаження гіперсприсутностю пані Королевською в усіх доступних місцях, окрім лише, здається, біотуалетів. 

Мабуть, подібне є вигідним комусь із керівників ОО. Даруйте за відвертість, але саме так усе виглядає збоку…

Це – по-перше.

По-друге, новий жупел Ю. Тимошенко викличе недвозначну реакцію у влади. У неї виникне гостра потреба все зробити для того, аби до виборів її взагалі не випустити з-за ґрат за будь-яких обставин. У хід, зрозуміло, підуть і провокації, і нові судові звинувачення. Будьте певні, знайдуться додаткові "докази" причетності пані до замахів на колишніх опонентів із бізнесу…

Просто ніхто з нинішніх вождів-яценюків і близько не був біля тюремної параші, не знає простого правила життя ув’язнених: не можна щоб тебе із волі возвеличували і прославляли, бо це в людей безневільних викликає не лише осоругу, але й гостре бажання прирівняти до себе. Себто, опустити до свого рівня…

Одне слово, хлопці вчинили чергову муйню. Своєрідне "харакірі" для Юлі. Адже ж іще не відомо, як поставляться "Свобода" та УДАР до того, що пані Тимошенко начебто поспішили висунути кандидатом у президенти буцімто від усієї опозиції.

Якби це не стало осиковим колом у мирне співіснуваання великої, загальної опозиції.

PS

Після завершення з'їзду ВО "Свобода", в суботу, 8 грудня 2012, лідер цієї політичної сили Олег Тягнибок заявив, що керівники так званої ОО значно поспішили, вчинивши акт публічного висунення Ю. Тимошенко кандидатом у президенти України на вибори, які мають відбутися аж у 2015 році...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.