Газпром розвалює український футбольний чемпіонат за наші ж гроші…

19 лютого 2013, 00:26
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
1525

Цікаво, чому на розвал української Прем'єр-ліги Кремль виділив лише мільярд долалів США, а не всі сім, які хоче скачати з України за невибраний газ 2012 р.? Тоді можна було б пудкпити й уболівальників

…Якось бачив цікаву, промовисту картинку-жарт відомого художника. Стоїть біля овечої кошари двоногий вовк, ковтає голодну слинку,  і активно, під милу душу, вмовляє двоногу ягницю вийти на вечірній моціон. Пішли, мовляв, розвіємося на танцях. Буде "Мурка", танго й краков'як…

Щось подібне виходить і в наших останніх "братських" стосунках із Росією. Які лишень молочні ріки та кисельні береги не обіцяють нам кремлівські "поганяйли" в якомусь там Митному союзі, а воно ж і без того зрозуміло, - западня. Вчепилася Росія, як рак за штани. З усіх сил тягне нас на заклання до Мутного союзу. І без окулярів видно: на умі в Кремля лише реставрація імперії. Нове ярмо на вкраїнську душу.

Іще нахабніше діють москвичі в справі організації якогось апокрифічного об'єднаного футбольного чемпіонату СНД. Добре розуміючи, що футбол в Україні не просто спортивна гра, а частина найбільш промовистої вітчизняної, народної політики.

За часів Радянського Союзу саме він формував для жителів союзної республіки ставлення до столиці імперії та її старіючих вождів. Напевне, якраз, "вболівати за наших", себто, за футбольні команди українських міст, і стало відмінною рисою українців в пору в'янення СРСР. Саме воно зароджувало й зміцнювало українську націю, яка цілеспрямовано торувала шлях до своєї Незалежності.

А пригадайте, які збереглися в пам'яті найвеселіші барви літа, коли проводилося в Україні ЄВРО-2012? Та звісно ж тих днів, коли наші міста розквітали українськими національними прапорами напередодні футбольних матчів збірної.

Думаю, що саме це спонукало кремлівських правителів на негайний розвал нашого національного чемпіонату. Чого б те все не коштувало самій Росії. Відверто й нахабно. Діючи цинічно, як той карикатурний вовк під овечою кошарою.

У понеділок, 18 лютого 2013 р., в офісі ненависного всій Україні Газпрому (дере ж із нас найвищу у світі ціну за газ!), відбулося організаційне засідання якоїсь міфічної структури (для яскравості звучання напишу в російській транскрипції) - АНО "Объединенный чемпионат по футболу". Очолює те АНО сумнозвісний для України Валерій Газаєв, який замало не пустив нещодавно під лід київське "Динамо".

Незважаючи навіть на потужну в Україні "п'яту колону", ніхто з представників футбольних наших клубів, яких персонально запрошували на цей зрадницький хурал під проводом АНО, все таки не прибув. За винятком якогось П. Іванова, з Об'єднанної професіональної української ліги. Цей, мабуть, судячи із прізвища, використав відрядження, аби надурняк з'їздити на свою малу Батьківщину…

Найцікавіше те, що, як пише московська преса, цей путінівській кишеньковий Газпром вирішив розвалити Україну через обвал футбольного чемпіонату за один мільярд доларів, які начебто віддає під ось це сморідне АНО. На тому засіданні так було і сказано, що на створення мовбито якогось АНО Газпром виділяє мільярд доларів США. І ставить їх у московські ворота.

Отже, за участь у чемпіонаті АНО, відмовившись від внутрішнього національного чемпіонату, нібито, кожна українська команда отримає 22 мільйони доларів США. Окрім того, за кожну перемогу - 370 тисяч, за нічию - 120 тисяч. За перше місце за підсумками чемпіонату АНО - 92 мільйони доларів, за друге місце - 74 мільйони, за третє – 61.

Ви думаєте Газпром й справді готовий викинути на таку дурню аж мільярд доларів свої власних коштів?

Бреше Москва, як сірко на вітер: не свої гроші вона готова покласти на підкуп України. А наші з вами, друзі українці. Наші!

Будьте певні, цей злодійський АНО імені Газаєва плюндруватиме наш національний чемпіонат, а це означає розтрощуватиме незалежність України, грішми наших же платників податків. Тими, підкреслю, які планує отримати Газпром пана Міллера з нашої держави у вигляді штрафів за недобраний газ 2012 року, відповідно до договору імені Ю. Тимошенко.

У мене в зв'язку з цим виникає цілком логічне запитання. А чому, власне кажучи,  на АНО витрачається лише один мільярд доларів США, чому не всі сім дармових, котрі Росія намагається скачати з України за не викуплений нею газ?

Якби було сім мільярдів, тоді, відповідно до плану Кремлі, за зраду національних інтересів України можна було б для активного підкупу платити ще й… уболівальникам.

Будьте певні, тріщали б тоді стадіони від напливу продажних наших архарівців із "п'ятої колони", які б бігли вітати повернення "своїх" одномовців на незалежні українські землі за долари …

А так, либонь, явно скупиться Москва. Гарний, як комір навиворіт пропонує варіант, але їй-право скряжний. Хоч і за наші кревні гроші…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.