Куди податися Луценку?

07 квітня 2013, 12:09
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
4601

На жаль, сучасні політичні партії сповідують мораль бродячих котів – де ситніше годують, там для них «батьківщина»…

А тепер уважно дивіться, друзі, скільки з’явиться бажаючих привітати зі звільненням із ув’язнення Юрія Луценка, заявити про те, що вони готові нести з ним далі «ленінські колоди».  А де ж вони були два з лишком роки тому, коли тільки я один виступав у своїх постах блогів на захист бранця? Скільки тоді дошкульних шпильок сипалося на мене?

Хто хоче переконатися в справедливості сказаного, перечитайте мої пости з приводу Ю. Луценка і коментарі до них, хоч би тут.

Я постійно стверджував, і зараз про це впевнено кажу: Юрій Луценко найбільш інтелектуально готова до управління Україною людина. Тепер уже й із достатнім запасом житейського досвіду, ви добре знаєте про що я кажу, з огляду на події останніх років.

Але коли Юра піде в партійні підпасичі до Яценюка й Турчинова, чи навіть Кличка – він нівелює себе як політичну особистість. Втратить свою дипломатичну, інтелектуальну привабливість. Його схочуть перетворити в банального підручного

Чому?

Тому, що в Україні, через корупційну складову партійного життя, в тому числі й опозиційного, яка, до речі, значно перевершила навіть рівень цього зла у самій владі, розчарувала народ у партіях, як в організуючих, спрямовуючих силах. У їх сонцеликих і медоустих вождях.  Їм нині ніхто не вірить. Бо у кожній великій чи малій партії, у тій чи іншій мірі, сидить синдром тимошенків, турчинових, яценюків, які збирають гроші з тушок, продають місця в партійному списку, а потім роблять великі очі: а були ж такими надійними людьми!

 Куди ж тоді податися Юрію Луценку?

Думаю, що йому найкраще інтегрувати, поєднати довкола себе громадські об’єднання, інтелектуальні активи, небайдужих людей насамперед. Бо активних, розумних, небайдужих людей поза партійними формуваннями значно більше, ніж у самих партіях. До того ж таких партіях, які скомпрометували себе на шляху державного будівництва, котре фактично завмерло в Україні.

Як каже мій один толковий приятель: «Сучасні політичні партії сповідують мораль бродячих котів – де ситніше годують, там для них «батьківщина»…

Думаю, що не помилиться і той, хто напише останнє слово в попередньому реченні з прописної літери…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.