З0 квітня Європейський суд оприлюднить рішення щодо скарги Юлії Тимошенко

24 квітня 2013, 12:42
Власник сторінки
журналист
0
1332

Лідер опозиції за дотримання прав людини, а не проти України. У цьому і полягає різниця між формальним та змістовним

Скарги громадян, які шукають правду в Європейському суді з прав людини зазвичай називають «такий-то проти країни».

З формальної точки зору нібито і вірна назва, бо в своїй країні людина не знайшла правосуддя, тому  і звернулася до ЄСПЛ.  Однак змістовно все виглядає інакше.

Влада кожної країни  не є  всією країною. Конкретний чиновник, суддя, або, навіть, президент не є країною. Купка тих, хто зловживає владою та порушує права людини  не є країною. Тому людина, яка звернулася до Європейського суду, не проти своєї країни, вона проти беззаконня та відсутності правосуддя на Батьківщині.

Юлія Тимошенко звернулася до ЄСПЛ. Лідер опозиції, як і тисячі інших українських громадян, дійсно шукає правду в міжнародних судах, оскільки українські суди виконують політичне замовлення конкретних людей (які, на щастя, не є всією Україною). Лідер опозиції за дотримання прав людини,  а не проти України. В цьому і полягає різниця між формальним та змістовним. 30 квітня ЄСПЛ оприлюднить рішення щодо першої скарги лідера опозиції стосовно незаконності арешту та порушення багатьох її прав під час ганебного "газового судилища" та  під час перебування у  Лук‘янівському СІЗО.

І наостанок. Україна ратифікувала багато міжнародних документів, в тому числі і Європейську Конвенцію з прав людини. Тому зобов‘язана виконувати рішення ЄСПЛ. І не тільки щодо Юлії Тимошенко, а й щодо тих людей, які змогли знайти захист лише в Європейському суді.

До речі,  Україна є лідером по кількості  звернень громадян до ЄСПЛ та займає «почесне» четверте місце поруч з Росією, Турцією та Італією. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.