Чому мовчить Янукович?

22 травня 2013, 11:29
Власник сторінки
журналист
0
1847

Влада зробила велику помилку, розпочавши боротьбу з журналістами.

Кажуть, що якщо Господь хоче когось покарати, то позбавляє розуму.

Влада зробила велику помилку, розпочавши боротьбу з журналістами.

Пройшло п"ять днів з 18 травня, коли «бойовики-антифашисти», ангажовані Партією регіонів побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя, які висвітлювали події і знаходилися при виконанні службових обов‘язків. 

Президент Віктор Янукович так і не дав оцінку тим ганебним подіям, хоча саме він мав би першим відреагувати на цей кричущий випадок порушення конституційних прав. 

Прем‘єр-міністр Микола Азаров сьогодні на засіданні уряду наказав позбавити акредитації журналістів «Ліги», 5 каналу, «дела»,РБК, «Українських новин» та « Комерсанта»,  які вимагали розслідувати побиття своїх колег.

Миколі Азарову не сподобалось, що журналісти висловили свій протест. Влада хоче, щоб суспільство мовчало (або взагалі не знало) про те, що «братки», найняті нею, лупцюють журналістів, перешкоджають роботі представників ЗМІ.

Намір керівника уряду суперечить вимогам законодавства щодо висвітлення роботи державних органів влади, є проявом цензури та порушує кілька конституційних норм. Однак, представники влади звикли зневажати закон.

Це не перший випадок неадекватності дій  та заяв представників влади в контексті ситуації з побиттям журналістів.

Учора міністр МВС Віталій Захарченко, своїм виступом у Верховній Раді фактично перекреслив усю свою можливо і позитивну колись професійну біографію, оскільки фактично став на бік злочинців, не засудив дії міліціонерів, які цинічно спостерігали за побиттям журналістів.

Нещодавно Інститут соціології НАНУ оприлюднив опитування, згідно з яким лише 1% (!) опитаних повністю довіряє міліції. Люди бояться зустрітися з міліціонерами у темний час доби на вулиці. Ця інформація - вирок правоохоронній системі, а вчорашній виступ міністра Захарченка, впевнена, змінив ставлення і тих нечисленних ідеалістів, які до цього часу вірили у  корисність для суспільства правоохоронної системи.

Боротьба з журналістами  - це велика помилка влади, бо тепер представники ЗМІ, навіть підконтрольних владі, згадуватимуть про колег. Колись журналісти бойкотували регіонала Калашнікова, який побив журналістку. Хто знає,  може і зараз, у знак солідарності, ЗМІ бойкотуватимуть владу, яка затягує з розслідуванням справи з побиттям журналістів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.