Напалм із Врадіївки

02 липня 2013, 12:17
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
2318

Високий градус степового Майдану, якому потрібні польові командири...

 

      Цими днями фізіологічно оновлений і внутрішньо реконструйований Юрій Луценко запропонував для оздоровлення суспільства  "план перезавантаження" правоохоронної та судової систем України під назвою "Напалм".

Почитаєш, начебто все вірно. Як і те, що робить опозиція, виїжджаючи на акції "Вставай, Україно!", до яких на місцях триває активна підготовча робота. Провели, погомоніли, і галочку поставили. Від чого, зрозуміло, владі не холодно і не гаряче. Вона на цьому, до речі, тільки заробляє собі зайвий плюс. Мовляв, он які вони демократичні: не перешкоджали волевиявленню мас, нікого не кинули на нари, не покалічили…

Усе це, як на мене, дуже схоже на цікавий німецький ідіоматичний вираз, котрий приблизно звучить так: "einen Wink mit dem Zaunpfahl geben", в буквальному перекладі щось ніби "помахати кілком від паркану". Є ще версії "mit dem Scheunentor" або "mit dem Laternenpfahl", тобто "воротами від комори" або "ліхтарним стовпом".

Словом, пани Луценко, Яценюк, Кличко і Тягнибок нехай собі підберуть, що кому підходить із цієї могутньої зброї.

Іще, можливо, до них нехай приєднається шалений радикал Олег Ляшко, який по Києву бігає з вилами під пахвою. Думаю, що ліхтарний стовп, чи ворота від комори це б йому значно більше підійшло. Чи не так?

Усе це сказано до того, що не так революції розпочинають, як намагаються це здійснити наші політики. Не згори, не з вершка, а, звісно ж, знизу. Як це, приміром, самотужки робить народний депутат України Андрій Парубій, котрий першим із українських політиків опинився  у найбільш болючій точці держави -  Врадіївці Миколаївської області, де людський бунт, після багаторічного мєнтовського беспрєдєла полихнув ненавистю до знущань над степовиками, як вогонь по сушняку.

Учіться в Андрія! Сьогодні на мітингу в райцентрі він запропонував розпустити місцевий райвідділ міліції, відправити у відставку міністра В. Захарченка. Під його проводом народ вигнав із райцентру главу обласної державної адміністрації М. Круглова. Ось один із фрагментів майданового напалму у бурхливій Врадіївці

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.