Росія краще захищає алкоголіків, ніж ми тих, хто потрапив у заручники…

09 жовтня 2013, 22:14
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
1924

Росія вчинила гвалт на весь світ із приводу свого дипломата в Гаазі, а ніяк не може зрозуміти, чому Україна вимагає звільнення свого безневинно затриманого рибалки...

     І сміх, і гріх: Росія опустила шлагбаум перед голландськими тюльпанами. Поліцейський чоботом наступила на красу і ніжність, яка за давніми повір’ями приносять щастя та радість. Після українських сирів, які начебто завинили перед Россільгоспнаглядом тим, що… наш народ вибрав шлях у Європу замість відновлення російської імперії через якийсь там митний союз; після відмови на ввіз молочної продукції з Литви, позаяк тут 29-30 листопада ц.р. в Вільнюсі має відбутися саміт із підписання Асоціації ЄС і України; після проблем польських м’ясників і молочників на російських кордонах, оскільки Варшава стала для Києва адвокатом і гідом на зближені з Європою…

         Справді, Кремль розумом не осягнути. Особливо ж в останньому, тюльпановому скандалі. Одна тут відмінність від вище мною поіменованих: сусідня з РФ держава вперше, мабуть, страждає не через відмову України йти в нове російське ярмо. Цього разу причина торгівельної війни ще більш дивна. Через банальний скандал із якимось там дипломатом.

         Як кілька днів підряд без угаву пишуть і розповідають російські ЗМІ, начебто поліцейські ввірвалися до помешкання російського дипломата в Гаазі, побили радника посланника посольства РФ, ув’язнили його і таке інше. В зв’язку з цим в Москві виклики голландського посла до МЗС РФ, вручили ноту протесту. Глава зовнішньополітичного відомства РФ витупив із заявами на кількох телеканалах. Та що там це. На саміті в Індонезії сам В. Путін висловив своє гнівне "фе" з приводу міжнародного скандалу.

         Подумалося: ну, невже ж бо в такій демократичній країні як Нідерланди можливе подібне, коли поліцейські безпричинно можуть ввірватися до приватного приміщення (та ще й захищеного міжнародним дипломатичним правом!), побити громадянина, нізащо відвезти його до холодної?

         Виявилося, що весь конфлікт виконаний в споконвічному російському дусі – під дикими парами спиртного. Як же ж можуть московські люди без цього!? Ось що стверджує, приміром, відомий і в Україні московський політолог Станіслав Бєлковський, "радник посланника, який сьогодні російською стороною виставляється жертвою несправедливого конфлікту, насправді впав жертвою тільки одного фактора - зовсім не нідерландської зневаги до росіян і не європейського снобізму, а власного алкоголізму і взагалі алкогольних звичаїв, що панували в його родині…"

         Що мав на увазі пан Бєлковський?

         А ось що. Виявляється, все почалося з того, що того дня, 5 жовтня, дружина радника посланника, будучи в стані алкогольного сп’яніння, при заїзді до двору будинку, де мешкає сім’я дипломата, влаштувала жахливу аварію, в результаті якої було пошкоджено четверо авто громадян. Як це виглядало наживо і в режимі стоп-кадр, можете помилуватися тут.   Саме тоді жителі будинку викликали поліцію вперше. Аби вгамувати баришню, позаяк вона начебто кидалася на всіх, у тому числі й на медиків, які прибули за викликом.

         А вдруге поліцію вже гукнули на поміч тоді, коли росіянка піднялася в квартиру, де зустрів її, не в кращому стані як вона сама, милий та рідний чоловік. Поліція й застосувала наручники і доставила  дипломата до буцегарні. Мабуть, тому, що розмовляти не було з ким…

         Як те все подає Росія, сподіваюся, ви бачили і знаєте.

         У всій цій дивній і ганебній для великої країни історії я хотів би звернути увагу ось на який бік справи. Росія, як не парадоксально говорити про таке, насправді демонструє приклад того, як потрібно відстоювати інтереси своїх громадян на міждержавному рівні. Навіть тоді, коли завчасно добре видно, що вони вчинили непристойно, є винними в конфлікті, чи навіть у злочині.

         Скажімо, США впіймали на гарячому громадянина РФ Віктора Бута, котрий був справжнім мафіозі,  продавав зброю, його засудили до ув’язнення на 25 років. Але не зважаючи на це Росія наполегливо вимагає передати їй бранця. На 20 літ посаджено за грати пілота Костянтина Ярошенка, котрого також за руки зловили на перевезенні величезної партії героїну. Знову та ж історія – підключено всі канали дипломатії, міждержавних і приватних зв’язків із однієї метою - вирвати злочинця з тюрми. Бо він росіянин…

         Гаагська п’яна історія – взагалі дикий феномен, як на мене, приклад дрімучого російського безкультур’я  і міжнародного нахабства. Йти у такій історії сліпо напролом, на всіх московських телеканалах показувати ще не зовсім тверезого дипломата Д. Бородіна як постраждалого і героя… Так справді  можуть вчиняти лише москвичі. І бачите, в цьому безмежному нахабстві свого добилися. МЗС Нідерландів вибачилося перед російським посольським "витязем".

         Дивно, чому ж така сердешна при захисті своїх громадян у конфліктах за кордоном Росія відмовляється віддавати постраждалого в Азовському морі українського  рибалку Олександра Федоровича

         Напевне, тому, що повернувшись на наш берег він розкаже, як російські прикордонники по-звірячому знищили чотирьох його беззахисних друзів у морі. Вкаже на військових убивць. А головне, що в українському МЗС, в уряді України немає нині людей, які готові постояти за нашого громадянина, добитися його негайного звільнення. І це в стократ страшніше за те, що до Росії з Голландії якийсь час не возитимуть тюльпани…

Чи не так?

 P.S.

Як у тому їхньому Митному союзі пиячать і дебоширять, перебуваючи при виконанні своїх службових обов’язків дипломати,  державні мужі, партійні вожді, високо рангові депутати держдуми, може слугувати приклад голови парламентського комітету і першого заступника секретаря генеральної ради правлячої партії "Єдіная Росія" Андрій Ісаєв. Усе сталося мовбито як для ілюстрації нашої з вами розмови. Більш детально про це читайте тут.          

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.