Телеграм-канал шантажує бізнес?

17 жовтня 2024, 16:46
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0

У парламенті обговорюється питання як контролювати телеграм або взагалі заборонити. Його популярність призвела до того, що деякі власники каналів почали використовувати свій влив для шантажу бізнесу.

Під час війни значно зросла популярність телеграм-каналів. З таких ресурсів дізнаються інформацію 84% українців, що більше за традиційні ЗМІ.

Більше того, багато хто вірить постам в телеграмі. Опитування КМІС показує: 44,2% українців вважають, що телеграм-канали містять тільки перевірену інформацію.  

Вірогідно тому, на рівні держави, зокрема Верховної Ради, обговорюється те, як контролювати телеграм або й взагалі заборонити (якщо контролювати не вийде). У вересні Національний координаційний центр кібербезпеки заборонив чиновникам і військовим користуватися месенджером Телеграм на робочих пристроях.

Популярність телеграм-каналів призвела до проблеми – деякі власники каналів можуть використовувати свій влив для шантажу бізнесу. Останній скандал – з телеграм-каналом «Джокер». Екс-депутат Борислав Береза звинуватив власника каналу у вимаганні грошей з підприємців. 

За словами Берези, «Джокер» пише повідомлення відомим компаніям: Епіцентр, Comfy, Нова Пошта, Uklon, Fondy, Cosmolot, Цитрус, Стилус, Техно Їжак, Монобанк та інші. І вимагає з них гроші, щоб не публікувати компрометуючу інформацію. Начебто «Джокер» прикривається зв’язками з владою. 

Звинувачення Берези підтверджують Uklon    

та Philip Morris International - .

На мою думку, якщо ця інформація правдива, то правоохоронні органи мають відреагувати та провести розслідування. Українському бізнесу і так важко працювати та сплачувати податки в умовах війни. Не вистачало ще таких скандалів в дусі бандитських 90-х років.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: бизнес,шантаж,Telegram
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.