Інцидент з п'яним священиком УПЦ МП в центрі Ужгорода

04 червня 2024, 14:38
Власник сторінки
Журналист
0
15

П'яний священик Мукачівської єпархії УПЦ МП протоієрей Іван Лях викликав хвилю обурення в спільноті міської громади


2 червня в Ужгороді священник Мукачівської єпархії УПЦ МП протоієрей Іван Лях ледь не влетів на автомобілі в житловий будинок. Інцидент стався у центрі міста і привернув значну увагу громадськості.

Відео з місця події, опубліковане журналістом Віталієм Глаголою у його Telegram-каналі, показує священнослужителя в стані алкогольного сп'яніння. На записі видно, як священник кричить на правоохоронців та вживає нецензурну лексику під час спілкування з ними.

«2 червня близько обіду пʼянезний священнослужитель на своєму Ford Focus влетів у будинок в центрі Ужгорода. Йдеться про священика Мукачівської єпархії УПЦ МП протоієрея Івана (Ляха Івана Петровича). Любитель оковитої служив у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі в Ужгороді», — повідомив Віталій Глагола у своєму дописі.

Очевидці події підтвердили, що священник перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння. Мешканці району, де сталася аварія, висловили своє обурення та занепокоєння через поведінку священнослужителя, яка не відповідає його статусу та ролі в суспільстві.

Поліція одразу прибула на місце події та затримала протоієрея Івана Ляха. Розпочато розслідування за фактом водіння в стані алкогольного сп'яніння та порушення громадського порядку. На даний момент невідомо, які правові наслідки чекатимуть на священнослужителя.

Цей інцидент знову піднімає питання про відповідальність та моральний обов’язок релігійних діячів, які повинні слугувати прикладом для суспільства. Вчинок протоієрея Івана Ляха піддає сумніву довіру до представників УПЦ МП у Мукачівській єпархії та вимагає відповідних заходів з боку церковного керівництва.

Подія також викликала хвилю обговорень у соціальних мережах, де користувачі висловлюють своє обурення та закликають до справедливого покарання винуватця.

Цей випадок підкреслює важливість дотримання норм поведінки, особливо серед тих, хто має високий суспільний статус та вплив. Громада сподівається, що церковне керівництво відреагує належним чином і прийме відповідні заходи для запобігання подібним інцидентам у майбутньому
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.