Fire Show must go on!

17 травня 2024, 15:16
Власник сторінки
експерт, політолог
0
37
Fire Show must go on!

Сьогодні вночі понад сотня українських дронів атакували цілі окупантів у Севастополі, Новоросійську та Туапсе. Йдеться про морський порт, НПЗ, нафтовий термінал та електропідстанцію.

Як повідомляє «РБК-Україна», ці атаки організували Служба безпеки України та Головне управління розвідки Міноборони України.

Ціллю комплексної операції з використанням надводних і повітряних дронів стали кораблі та інші плавзасоби Чорноморського флоту РФ у місцях їхнього базування у Севастополі та Новоросійську.

Зокрема, за інформацією джерел, СБУ та ГУР спільно влаштували «бавовну» в Севастопольській бухті. Через що там всю ніч була пожежа.

Після нічної повітряної атаки безпілотників була призупинена робота підстанції «Севастопольська» і введені точкові відключення світла. Були скасовані заняття у школах, закладах середньої освіти та дитсадках.

Також розвідники відпрацювали по морському порту Новоросійська. Там вибухало в районі мазутного термінала та на залізничній станції. Очевидці нарахували понад 35 вибухів, порт було знеструмлено. Адміністрація Новоросійська забороняла місцевим мешканцям виходити на вулицю. 

Крім того, СБУ вразила дронами Туапсинський НПЗ, який росіяни почали відновлювати після атаки безпілотниками у січні цього року. Тоді на підприємстві була уражена вакуумна установка для перегонки нафти.

Після нових вибухів цієї ночі доведеться починати ремонт заново.

У сьогоднішній одночасній атаці цілей у Севастополі, Новоросійську та Туапсе звертають на себе увагу дві обставини.

По-перше, масштабність атаки. Адже у скоординованих нападах на цілі у Криму та у Краснодарському краї РФ взяла участь дуже велика кількість безпилотників – більше сотні. До цього одночасно застосовувалось максимум декілька десятків дронів.

По-друге, нездатність росіян захистити свої морські бази від комплексних атак українських повітряних та морських дронів.

«Ця спецоперація довела, що росіяни не здатні захистити свої основні морські бази в Севастополі та Новоросійську, - зазначив представник вітчизняної спецслужби. - Все, що їм залишається, - ховати військові кораблі у глибині портів за цивільними суднами. Про домінування ЧФ РФ росіяни можуть забути. Українська «бавовна» знайде їх всюди!»

 Отже, Fire Show must go on! 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.