Три способи запобігти російським КАБам

03 травня 2024, 14:27
Власник сторінки
експерт, політолог
0
2537
Три способи запобігти російським КАБам

Для ефективної протидії цій зброї росіян потрібно діяти комплексно.

Росіяни продовжують щоденно бити керованими авіабомбами по Харківщині.

Ще у лютому цього року мій друг Сергій, з яким ми разом навчались у Харківському університеті й якій зараз живе у Великому Бурлуці Харківськой області у 20 кілометрах від російського кордону розповів, що росіяни влаштували у них справжній терор КАБами. «Оскільки з’явились проблеми із ППО, з початку цього року російські літаки вперше з 2022-го року почали регулярно залітати на нашу територію. Залітають – скидають КАБи – і спокійно повертаються назад», - розповідав він мені у лютому.

З того часу ситуація погіршилась ще більше – КАБами росіяни стали бити не тільки по прикордонню, але й по самому Харкову.

Ось і напередодні, 2 травня, у Харкові пролунали вибухи. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що обласний центр росіяни атакували керованими авіаційними бомбами.

2 травня  також під ударом опинилися Дергачі на Харківщині. Внаслідок ударів КАБами по цивільній інфраструктурі та приватним будинкам постраждали 8 дітей та 75-річний чоловік.

В таких умовах зрозуміло, що для ефективної протидії цій зброї росіян потрібно діяти комплексно.

З одного боку – посилювати можливості ППО.

Другий напрямок - знищення ворожих радіолокаційних станцій (РЛС) дальньої дії поблизу наших кордонів, які контролюють небо на сотні кілометрів углиб України. Такі РЛС дають можливість ворогові виявляти українські засоби ураження і підтримувати російські бомбардувальники, що атакують керованими авіабомбами.

Плюс тут є можливість скористатися люб’язним вже офіційним дозволом Великої Британії наносити удари її далекобійною зброєю по російській території. Й застосувати цю зброю по тих аеродромах у Росії, з яких прилітають ті самі літаки з КАБами, які щоденно тероризують Харківщину.

Третій напрямок – викриття російських агентів-навідників, яких, на жаль, у Харкові достатньо багато й з числа місцевих мешканців. Які допомагають ворогові й вибрати необхідні цілі для ударів, й намагаються зробити все, щоб ці бомбові удари росіян досягали цілей.

Так, сьогодні Служба безпеки України повідомила, що запобігла новій серії ударів по Харківщині. Серед основних цілей агресора були якраз системи ППО, які захищають обласний центр та прилеглі райони.

У результаті операції спецслужби у Харкові «на гарячому» було затримано інформатора російської розвідки.

Під виглядом прогулянок із собакою фігурант намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів ЗСУ. Після встановлення відповідних координат він мав передати їх окупантам для здійснення вогневого ураження підрозділів українських військ.

Служба безпеки повідомляє, що своєчасно викрила російського інформатора. А також провела комплексні заходи для убезпечення підрозділів ЗСУ, які обороняють Харківщину.

Фігуранта було затримано, коли він намагався приховано сфотографувати периметр одного з об’єктів українських військ.

«Ворожим поплічником виявився працівник місцевої виробничої компанії, який ідейно підтримував кремлівський режим. Про це він неодноразово писав у російських Телеграм-каналах і таким чином потрапив у поле зору російської розвідки. Подальша комунікація з агресором відбувалась за допомогою анонімного чату у месенджері. Також він «втемну» вивідував потрібну йому інформацію у своїх колег та знайомих. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 8 років тюрми», повідомляє СБУ. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.