«Наступний крок - усунення загрози російського флоту повністю «в ноль»

08 березня 2024, 11:21
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
24
«Наступний крок - усунення загрози російського флоту повністю «в ноль»

Виконати це завдання допоможуть «Sea baby» 2024 року випуску – морські безпілотні катери нового покоління. Які мають вдосконалені технічні характеристики, більшу бойову та маневрену спроможність.

Перший безпілотник Служби безпеки України «Sea Baby» із нової партії цих морських дронів, яка виготовляється зараз завдяки масштабному волонтерському збору,  отримав назву «Авдіївка».

Цей волонтерський збір минулого місяця організували фандрейзингова платформа UNITED24 спільно з волонтерами. В рекордні терміни завдяки вітчизняному бізнесу, міжнародним донорам і багатьом українцям було зібрано майже 300 мільйонів гривень на 35 морських дронів «Sea Baby».

Днями відбулись тестові випробування «Авдіївки». Цей дрон, як й інші морські безпілотники із нової серії. відрізняється від попереднього покоління, в тому числі й зовнішнім виглядом. Як і кожна модель морських безпілотників, «Авдіївка» пройде повний цикл морських випробувань.

«Новий «SeaBaby 2024» має вдосконалені технічні характеристики, більшу бойову та маневрену спроможність. Він здатен доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів», – розповів «Хантер», бригадний генерал СБУ.

Він додав, що у процесі роботи над новою партією дронів команда розробників адаптує новітнє бортове озброєння, спеціально сконструйоване та виготовлене для використання на багатоцільових платформах, якими є «Sea Baby».

«Це не звичайний дрон-камікадзе, задача якого просто дійти в якусь точку, прорватися через захист якогось певного об'єкту і його вразити. Він сам уражає об'єкти бортовим озброєнням, яке є на ньому, і допомагає іншим, більш дешевим дронам-камікадзе завершувати ці місії. Завдання саме таких дронів - досягти військових об'єктів в Чорному морі, які знаходяться недалеко від берегової лінії. Досягти систем їхньої протиповітряної оборони. І багато чого іншого, про що я не можу розповідати, але Ви про це, сподіваюсь, дуже швидко дізнаєтесь», - каже «Хантер». 

Тактика ройової атаки, помножена на модульну конструкцію кожного елементу рою - саме в такий спосіб СБУ вже знешкодила кілька російських кораблів.

«Майбутнє саме за технологічними підходами у війні. СБУ сьогодні намагається бути першою в цьому напрямку, і це реально вдається. У лавах служби ми виростили унікальних фахівців з морських дронів, аби й далі вдосконалювати і масштабувати роботу з очищення Чорного моря від ворога», - зазначає голова СБУ Василь Малюк.

Станом на сьогоднішній день за допомогою морських дронів «Sea Baby» СБУ підірвала Кримський міст і вразила в цілому 11 російських військових кораблів.

Саме завдяки застосуванню морських дронів вдалось витіснити російські кораблі із західної частини Чорного моря. Але до остаточної перемоги в морській битві ще далеко.

«Остаточна перемога - це коли останній корабель РФ піде на дно або буде порізаний на металолом. Наступні кроки - це усунення загрози російського флоту повністю "в ноль". Коли ми зможемо досягти всіх їх кораблів. Всіх їх засобів ураження», - наголошує «Хантер». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.