Про припинення війни в Україні через виведення людства з глухого кута його розви

11 січня 2024, 14:29
Власник сторінки
Инноватор
0
30

У сучасного людства є великий ворог, який заважає йому успішно розвиватися. Цього ворога ніхто з нас не помічає і тому ніхто з ним не бореться.

Це копія однойменної статті від 11.12.2022 за посиланням https://m-burlakov.livejournal.com/9284.html, що знаходиться на заблокованому ресурсі. 

Епіграф. Світом, що розвивається, правлять нові ідеї, а деградуючим світом - ідеї застарілі.

1. Чи не час людству знати в обличчя свого прихованого ворога?

У сучасного людства є великий ворог, який заважає йому успішно розвиватися. Цього ворога ніхто з нас не помічає і тому ніхто з ним не бореться. Шкоди ж на людей він завдає просто величезної. Саме під його згубним впливом людство все більше стало відчувати останнім часом проблем у своєму розвитку, все частіше стали виникати серйозні конфлікти (і навіть війни) між країнами, які все складніше стало припиняти. Нинішня війна в Україні, розв'язана Росією понад дев'ять місяців тому, - наочне тому підтвердження. Далі так тривати не може, коли у всіх людей на землі є великий спільний ворог, а про нього ніхто навіть не здогадується, що часто призводить до нерозуміння існуючих проблем розвитку людства і способів їх вирішення. Будь-яка сучасна людина повинна знати в обличчя цього прихованого і підступного ворога людства, щоб з ним можна було успішно спільно боротися. Ім'я йому -епідемія масового отупіння (ЕМО) [1].

ЕМО завдає людям великої шкоди, яка полягає в наступному:

- вона пригнічує у кожної людини розум в сфері суспільного розвитку під впливом його обманних (зокрема, застарілих) підсвідомих установок і стереотипів (ОПУСів);

- вона відбиває у людини мотивацію приносити користь багатьом людям через обговорення і підтримку нових корисних ідей розвитку їх суспільств;

- вона діє на людину непомітно, приховано від його очей (як радіація), проявляючи себе тільки через його нелогічні і нераціональні дії або бездіяльності на шкоду самому собі та іншим людям.

Традиційна реакція людини на нову ідею в сфері розвитку свого суспільства - це його байдуже мовчання замість її відкритої підтримки або критики. Під згубним впливом ЕМО сучасна людина з розумного і соціально активного істоти перетворився в асоціального і отупілого мовчуна.

Ви можете запитати: а може людина мовчить щодо нової ідеї з суспільної тематики тільки тому, що не може її об'єктивного оцінити, тому що не знає, як це зробити? Але ж існує відомий спосіб виявлення істин у цій важливій прикладній сфері, що базується на конструктивній дискусії [2, розд. "О способе ..."]. Будь-яка грамотна особистість може цей спосіб застосувати при виявленні корисності нової ідеї, що розглядається, було б тільки в нього в цьому бажання. Але його якраз і немає у нього під впливом ЕМО, ось він і мовчить, помилково вважаючи себе абсолютно правим у своєму негативному ставленні до цієї ідеї, оскільки керується при цьому не розумом, а своїми ОПУСами (див. вище). Тут доречна наступна крилата фраза: конструктивна дискусія - "вбивця" ОПУСів, які не дозволяють людині виявити істину щодо нової ідеї з суспільної тематики.

Парадокс сучасного буття полягає в тому, що просувати нові корисні ідеї тепер дуже просто через соціальні мережі, але численні користувачі таких мереж не бажають цим займатися через свою асоціальності і отупіння під впливом ЕМО, тим самим фактично шкодячи самим собі.

Людство тільки тоді стане успішно розвиватися, коли вийде з-під згубного впливу ЕМО і почне відкрито і активно реагувати на нові ідеї в сфері суспільного розвитку, а не мовчки ігнорувати їх, як зараз, тільки тому, що вони нові.

Нікому і діла немає до того, куди котиться людство, деградація якого стає все більш помітною. Людство відчуває все нові труднощі в своєму розвитку і стикається з все новими викликами. Наочною демонстрацією цього є нинішня війна в Україні (автор цих рядків є її громадянином), яка 24 лютого цього року була розв'язана Росією. Тим самим вона кинула свій деструктивний виклик не тільки моїй країні, але і всьому людству. І ніхто досі не знає, як вирішити нинішню кризову ситуацію в світі і зупинити цю війну. Але ж це можна зробити (див. нижче).

Як колись сказав давньогрецький філософ Платон - "Идеї правлять світом". Але світ буде тільки тоді успішним і привабливим для людей, коли в ньому будуть постійно з'являтися все нові корисні ідеї, які стануть опановувати масами, а не ігноруватися ними як зараз. Цим люди дуже шкодять самим собі, чому є все те ж пояснення - ЕМО, під згубним впливом якої вони постійно знаходяться.

2. Чому розпочалася війна в Україні? [3]

Якщо запитати будь-якого українця, хто є найбільшим ворогом його країни, то відповідь буде одна: звичайно ж сусідня Росія з її авторитарним лідером, що розв'язала нинішню криваву війну в Україні, завдавши їй величезної шкоди і не маючи наміру її припиняти. Якщо ж запитати його, а яка причина цієї війни, то швидше за все буде названий імперський характер Росії, а також невдоволення її керівництва тим, як розвивається Україна і яку незалежну політику вона веде.

Все це так, і все ж головний ворог України і першопричина цієї війни на її території зовсім інші. Ними є та ж ЕМО (див.вище). Ця згубна епідемія вразила не тільки керівництво Росії та України, а також їх громадян, а й лідерів високорозвинених західних країн, які руками довірливих українців хотіли звести рахунки з ворожою їм Росією. Саме вони всі ці роки, починаючи з лютого 2014, коли в Україні відбулася радикальна зміна влади, постійно підштовхували цю країну до конфронтації з Росією, а коли вони дізналися від її лідера про намір напасти на Україну, то нічого не побажали зробити (хоча могли), щоб цій війні запобігти.

Українська влада і еліти повелися на таку підтримку колективного Заходу, а також на локальні (партійні) інтереси вітчизняних націоналістів, зробивши державною ідеологією в українському різнорідному і багатомовному суспільстві моноетнічну ідеологію українського націоналізму, яку до цього підтримувала тільки частина суспільства, дискримінувавши його російськомовну частину. Крім того, в українське суспільство було впроваджено привабливе гасло "йдемо в Європу", в яке потім додали слово "НАТО", що означало наступне: розриваємо всі зв'язки з Росією і наближаємо інфраструктуру НАТО до її кордонів. Все це призвело не тільки до розколу українського суспільства, а й до загострення відносин з Росією. Наслідком цього є нинішня війна, яку північний сусід України злочинно розв'язав проти неї.

І це все сталося під згубним впливом ЕМО, яка, звичайно ж вразила і російське керівництво, не тільки українське. Адже, розв'язавши цю агресивну війну проти України, Росія завдала величезної шкоди не тільки нам, а й самій собі, а також посварила наші народи на багато років.

Якби за останні роки лідери України керувалися у своїй діяльності тільки одним: високою метою успішного розвитку українського різнорідного суспільства, а не настановами сторонніх порадників, які відстоювали при цьому геополітичні інтереси своїх країн, то не тільки не допустили б цієї війни, а й усунули конфлікт інтересів України з Росією, не втративши при цьому ні йоти своєї незалежності, а також стали б успішно розвиватися. Але цьому завадила та ж підла ЕМО. Вона впровадила в підсвідомість керівників України обманну установку про те, що нинішній стратегічний курс України (тотальна українізація, безумовний шлях тільки на захід і повна відмова від свого недавнього минулого) абсолютно вірний і що всі біди нашої країни йдуть від імперської і недемократичної Росії, від будь-яких зв'язків з якою потрібно повністю позбавлятися.

Таким чином, найбільшим ворогом України, що призвів до нинішньої війни з російським агресором і не дозволяє її досі завершити, є ЕМО. З цим згубним злом, що вразило все людство, потрібно спільно активно боротися. Інакше не вирішити нинішніх серйозних проблем розвитку ні України, ні людства в цілому. Але для України, для якої зараз стоїть гостре питання виживання в нинішній війні на своїй території, розв'язаній Росією, це особливо актуально.

3. Чому сучасне людство перебуває в глухому куті свого розвитку?

Людство знаходиться в глухому куті свого розвитку з наступних причин:

1) старим шляхом воно більше не може успішно розвиватися [4] і ось чому:

- виникає все більше конфліктів і навіть воєн, які все важче стало гасити (немає єдиного механізму у світі вирішення серйозних конфліктів між країнами);

- система міжнародних відносин між країнами стала руйнуватися, все більше стало з'являтися неправових засобів впливу на неугодних політиків або цілі країни (чого варті всякі санкції, які виконують в наш час роль кийки з первіснообщинного ладу);

- немає розуміння необхідності спільної боротьби з ЕМО, через яку всі біди людства, в т. ч. і нинішня війна в Україні (її можна було спочатку не допустити, а потім - припинити, але замість цього йде її постійна ескалація ззовні);

2) запропонований нещодавно новий шлях безконфліктного розвитку людства у прагненні свого процвітання [2] мовчки відкидається людьми (без будь-якого відкритого обговорення) під впливом тієї ж ЕМО.

Вийти з нинішнього глухого кута свого розвитку людство зможе тільки коли піде вищевказаним новим шляхом. І тільки в цьому випадку стане можливим припинити найближчим часом нинішню війну в Україні (див. нижче).

4. Чому для припинення війни в Україні потрібно запустити виведення людства з глухого кута його розвитку?

Якщо війна в Україні триватиме до переможного кінця, то вона може тривати ще довго, причому з великими людськими жертвами і стражданнями. Основна причина цього полягає в тому, що західні країни, які допомагають Україні поставками озброєння, не зможуть різко розширити такі свої поставки, щоб найближчим часом перемогти російського агресора, тому що це загрожує ризиком поширення цієї війни і на інші країни, в т.ч. і спровокувати гретю світову війну. Якщо ж керівництво України погодиться зі зміною свого стратегічного курсу, як того спочатку вимагала Росія, то це призведе до вибуху невдоволення всередині цієї країни, тому що багато її громадян будуть вважати такий крок свого керівництва капітуляцією перед спільним ворогом - російським агресором.

Є всього один реальний шлях зупинити війну в Україні найближчим часом. Для цього потрібно запустити глобальний процес виведення людства з нинішнього глухого кута його розвитку (див. вище) шляхом його розвороту в напрямок свого безконфліктного та успішного розвитку. Адже відомо ж, як це можна зробити [2].

Таку дуже корисну ініціативу може реалізувати керівництво будь-якої країни, але важливо при цьому, щоб президент України цю ініціативу відкрито підтримав. Це б сприяло завершенню війни в Україні, а її президент став би тоді одним з першовідкривачів нової епохи успішного розвитку людства [4, розд. "О будущей эпохе ..."]. У цьому випадку навряд чи хто-небудь всередині України стане заперечувати проти такої перспективи зробити свою країну одним зі світових лідерів у розвитку людства, хоча це і призвело б до зміни стратегічного курсу країни. Але в цьому випадку цей курс був би не догмою для України, що мало місце в останні роки, а наслідком досягнення в найкоротший термін високої мети: завершення нинішньої війни в країні, її відновлення і побудова в ній процвітаючого суспільства.

Іншими словами, війну в Україні можна припинити найближчим часом тільки через запуск глобального процесу виведення людства з нинішнього глухого кута його розвитку. В іншому випадку вона може ще довго тривати з великими людськими жертвами і руйнуваннями в Україні.

5. То що треба терміново зробити, щоб прискорити настання миру в Україні?

Якщо шановний читач цієї статті побажає внести свій особистий внесок у якнайшвидше припинення війни в Україні і у виведення людства з нинішнього глухого кута свого розвитку, то в міру своїх можливостей це можна зробити так:

- шляхом сприяння створенню механізму успішного розвитку будь-якого суспільства (МУР БС) [2, розд. "3. Об идее ...", та 5], через повсюдне використання якого людство зможе безконфліктно і успішно розвиватися (це може зробити приватний бізнес в будь-якій країні);

- шляхом практичного використання МУР БС в управлінні своєю країною, яке базуватиметься на новій формі демократії - "прямому народовладді" [4, розд. "О будущей эпохе ..."] (для цього повинна бути політична воля керівництва цієї країни);

- шляхом запрошення президента воюючої зараз України дати свою офіційну згоду на практичне використання МУР ЛО в управлінні своєю країною відразу ж після припинення в ній цієї війни (саме цей його крок і прискорить її завершення).

Список публікацій

1. Бурлаков М. Мы погубим себя, если и далее не будем замечать поражения своего разума эпидемией массового отупения (російською). – Живий Журнал, 25.12.2020 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/world/4654697/ )

2. Бурлаков М. Человечество может, но не желает бесконфликтно развиваться в стремлении к своему процветанию (російською). – Живий Журнал, 15.06.2022 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/world/4654742/ )

3. Бурлаков М. Як вже зараз зробити Україну центром успішного розвитку всього людства. – Живий Журнал, 04.10.2022 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/events/4654759/ )

4. Бурлаков М. О развороте деградирующего человечества к своему возрождению и успешному развитию (російською). – Живий Журнал, 14.02.2022 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/world/4654732/ )

5. Бурлаков М. "Описание МУР ЛО.pdf" (російською). – Фейсбук, 11.01.2021 ( https://www.facebook.com/groups/ThrivingUkraine/permalink/824677334755359/ )

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Общество
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.