Як вже зараз зробити Україну центром успішного розвитку всього людства

11 січня 2024, 14:11
Власник сторінки
Инноватор
0
23

У багатьох читачів цієї статті її назва викличе насмішку чи навіть обурення.

Це копія однойменної статті від 04.10.2022 за посиланням https://m-burlakov.livejournal.com/8940.html, що знаходиться на заблокованому ресурсі. 

ЕПІГРАФ. Немає більшої шкоди для свого суспільства, аніж ігнорування тобою нової корисної ідеї його успішного розвитку. Або відкрито підтримай таку ідею, або її розкритикуй, АЛЕ ТІЛЬКИ НЕ МОВЧИ. 

Список скорочень

МУР БС – механізм успішного розвитку будь-якого суспільства
ОПУС
обманна підсвідома установка чи стереотип
ЭМО
епідемія масового отупіння 

Чому суть цієї статті не є утопією чи безвідповідальною вигадкою її автора

У багатьох читачів цієї статті, автором якої є громадянин України, її назва викличе насмішку чи навіть обурення. Справді, про створення якогось центру успішного розвитку людства в нашій країні може йтися, якщо Україна зараз веде війну на своїй території з російським агресором і на порядку денному стоїть питання її виживання, а не розвитку? Але навіть після закінчення цієї війни знадобиться багато років і активна підтримка розвинених західних країн, щоб усунути її важкі наслідки, відродити нашу економіку та почати успішно розвиватися.Так що не до розвитку зараз, та й що може запропонувати слаборозвинена Україна високорозвиненим західним країнам, навіть якби і не було нинішньої війни?

Чи не так міркував би кожен читач, побачивши заголовок цієї статті?Але погодьтеся, що одна справа процес розвитку для країни, що воює, що дійсно нереально, а зовсім інша – висування і підтримка нею якоїсь перспективної ідеї успішного розвитку не тільки цієї країни (коли настане мир на її землі), а й усього людства. Одна така ідея під назвою "ідея успішного розвитку будь-якого суспільства" вже існує [13, розд. "О будущей эпохе …"]. У її основу покладено Фундаментальний закон найкращого розвитку будь-якого суспільства [9].

Якщо ця ідея буде реалізована на практиці у всіх країнах світу, то, як стверджує її автор, все людство стане безконфліктно розвиватися в прагненні до свого процвітання, при цьому кожне суспільство розвиватиметься найкращим чином [14]. Погодьтеся, що здійснення такої ідеї є надзвичайно актуальним нині, оскільки деградація людства та зростання конфліктів між різними країнами стали останніми роками очевидними.Наочний приклад тому – та війна, яку розв'язала сусідня Росія проти моєї України, кінця якої поки що не видно, незважаючи на активну підтримку нашої країни багатьма країнами світу.

Уявімо собі, що твердження автора про ідею успішного розвитку будь-якого суспільства [13] справедливі.Це означає, що з огляду на велику практичну корисність цієї ідеї вона колись напевно буде вперше реалізована в якійсь країні, яка тим самим принесе собі величезну користь, ставши центром успішного розвитку всього людства або іншими словами – першовідкривачем нової епохи успішного розвитку людства та світовим лідерому цьому глобальному творчому процесі [13].

Виникає природне питання: а чи може такою країною стати Україна, незважаючи на важкий військовий стан, у якому вона зараз перебуває?Звичайно ж нинішній стан війни не дозволить нашій країні здійснити цю ідею у себе до тих пір, поки не настане в ній мир, але створити в ній необхідні умови для її реалізації в будь-яких інших країнах світу це їй цілком під силу.Для цього потрібно зробити наступне:
     1) створити в Україні та ввести в експлуатацію вперше у світі технічний засіб (спеціалізований веб-сайт) під назвою "Механізм успішного розвитку будь-якого суспільства – МУР БС"
[6, розд. "Концепция механизма …", 8] щодо здійснення вищезгаданої ідеї [13] у будь-яких країнах світу;
     2) керівництву нашої країни заявити своїм громадянам про створення в ній МУР БС, його призначення та велику користь від цього для України, повідомивши при цьому, що доки йде у нас війна, цей технічний засіб використовуватиметься у нас у тестовому режимі (тільки для подання українськими громадянамикорисних для своєї країни пропозицій), а в будь-яких інших країнах він може і буде застосовуватись повною мірою відповідно до свого призначення;
     3) Президенту України офіційно звернутися до лідерів усіх країн світу із закликом впровадження ідеї найкращого розвитку будь-якого суспільства
[13] у своїх країнах через створений для цього в Україні технічний засіб – МУР БС (див. вище), що дозволить кожній країні та всьому людству в цілому найкращим чином і безконфліктно розвиватися, а також додати при цьому, що ця ідея буде впроваджена в Україні, як тільки настане в ній мир.

Погодьтеся, що ці три пункти цілком під силу виконати вже зараз в Україні, від чого їй буде велика користь.Адже у такому випадку наша країна стане центром успішного розвитку всього людства, відкривши при цьому нову епоху його безконфліктного розвитку в прагненні до свого процвітання [14]. Крім того, на думку автора, це також прискорить настання миру на українській землі, чого кожен із нас бажає.Залишилася справа за малим: переконатися у справедливості вищезгаданої ідеї [13] та її відкрито підтримати в міру своїх можливостей кожному українському читачеві цієї статті (див. нижче розд. " Як сучасній …").

Чому відому ідею успішного розвитку будь-якого суспільства ніхто не помічає

Не помічають цю нову і дуже перспективну ідею через те, що всіх людей на землі вразила в останні роки дуже небезпечна хвороба на голову під назвою епідемія масового отупіння – ЕМО [7, 11, 12]. Вона прихована від очей людей і тому з нею ніхто не бореться.ЕМО вражає розум кожної людини у сфері суспільного розвитку під впливом її обманних (зокрема, застарілих) підсвідомих установок та стереотипів – ОПУСів. Наслідком цього є те, що нові ідеї в цій важливій прикладній сфері геть-чисто відкидаються людьми тільки тому, що вони є новими при повному ігноруванні їх практичної корисності.Все це має місце і щодо обговорюваної тут ідеї успішного розвитку будь-якого суспільства [13].

Шкода для людей від ЕМО просто величезна.Адже у будь-якої людини, хоч би якою розвиненою, освіченою і відповідальною вона була, блокується не тільки розум, коли пропонується щось нове у сфері суспільного розвитку, а й навіть мотивація розібратися в цьому новому заради того, щоб переконатися в його корисності для свого суспільстваа потім його підтримати. І все це відбувається всупереч тому, що існує відомий спосіб виявлення істин з суспільної тематики [14, розд. "4. О способе …", 6, розд. "Понятие процветания …" та "Описание УПКД"].Але ніхто не бажає виявляти через цей спосіб істину щодо корисності такої нової ідеї у конструктивному діалозі з її автором, у чому той багаторазово переконувався.Іншими словами, людиною рухає в таких випадках не розум і моральна відповідальність перед своїм суспільством, а її застарілі ОПУСи, які сама людина помилково сприймає як джерело істини, не піддаючи їх жодним сумнівам.

Коли автор нової ідеї просить будь-кого висловитися щодо неї, то звичайна реакція особи, до якої він звертається – повне мовчання.Ця особа і не підтримує цю ідею, і не критикує її, він її просто мовчки ігнорує [14, розд. "5. О доказательствах …"].Ось так згубно діє ЕМО на людей, включаючи вищих посадових осіб.Буде дуже шкода, якщо й цього разу ЕМО переможе розум в українських читачів цієї статті і не дозволить принести великої користі своїй країні, зробивши її центром успішного розвитку всього людства (див. вище поперед. розд.).

Чому першопричиною нинішньої війни України з російським агресором є ЕМО

Якщо запитати будь-якого українця, хто є найбільшим ворогом його країни, то, напевно, відповідь буде одна: звичайно ж сусідня Росія з її авторитарним лідером, яка розв'язала нинішню криваву війну в Україні, завдавши їй величезної шкоди і не має наміру її припиняти.Якщо ж запитати його, а якою є першопричина цієї війни, то швидше за все буде названо імперський характер Росії, а також невдоволення її керівництва тим, як розвивається Україна і яку незалежну політику вона веде.

Все це так, і все ж таки головний ворог України та першопричина цієї війни на її території зовсім інші.Ними є (в одному "флаконі") та сама ЕМО (див. вище).Ця згубна епідемія вразила не лише керівництва Росії та України, а також їх громадян, але і лідерів високорозвинених західних країн, які руками довірливих українців хотіли звести рахунки з ворожою їм Росією. Саме вони всі ці роки, починаючи з лютого 2014 року, коли в Україні відбулася радикальна зміна влади, постійно підштовхували нашу країну до конфронтації з її північним сусідом, а коли вони дізналися від лідера Росії про намір напасти на нас, то нічого не побажали зробити (хоча могли), щоб цю війну запобігти.

Українські влади та еліти повелися на таку підтримку так званих наших західних партнерів, а також на локальні (партійні) інтереси вітчизняних націоналістів, зробивши державною ідеологією в українському різнорідному та багатомовному суспільстві моноетнічну ідеологію українського націоналізму, яку до цього підтримувала лише частина нашого суспільства, тим самимдискримінувавши його російськомовну частину. Крім того, у наше суспільство було впроваджено привабливе гасло "Йдемо до Європи", в яке потім додали слово "НАТО", що насправді означало наступне: розриваємо всі зв'язки з Росією та наближаємо інфраструктуру НАТО до її кордонів.Все це призвело не лише до розколу українського суспільства, а й до загострення відносин із Росією [1, 2, 3]. Наслідком цього і є нинішня війна, яку північний сусід злочинно розв'язав проти нас.

І це все сталося під згубним впливом ЕМО, яка, звичайно ж вразила і російське керівництво, не тільки українське. Адже, розв'язавши цю агресивну війну проти України, Росія завдала величезної шкоди не тільки нам, а й самій собі, а також посварила наші народи на десятиліття. Але якби за останні роки лідери України керувалися у своїй діяльності лише одним: високою метою успішного розвитку українського різнорідного суспільства, а не настановами сторонніх порадників, які відстоювали при цьому геополітичні інтереси своїх країн, то не лише не допустили б цієї війни, а й усунули конфлікт інтересів України з Росією, не втративши при цьому ні йоти своєї незалежності, а також стали б успішно розвиватися. Але цьому завадила та сама підла ЕМО.Вона впровадила в підсвідомість керівників нашої країни обманну установку про те, що нинішній стратегічний курс України (тотальна українізація, безумовний шлях тільки на захід і повна відмова від свого недавнього минулого) є абсолютно вірним і що всі біди нашої країни йдуть від імперської та недемократичної Росії, від будь-якихзв'язків з якою потрібно повністю позбавлятися.

Як було зазначено вище, величезна шкода ЕМО полягає в тому, що вона пригнічує у людей не тільки розум у сфері суспільного розвитку, а й мотивацію приносити користь своєму суспільству.Коли якийсь громадянин звертається до керівництва своєї країни з якоюсь пропозицією, яку вважає для неї дуже корисною, то замість того, щоб адміністрації цього керівництва розібратися в цій пропозиції через діалог з її автором і потім дати їй хід чи відхилити, від неї просто тутж відмахуються, у чому автор сам неодноразово переконувався [14, розд. "5. О доказательствах …"]. Під впливом все тієї ж ЕМО ні до кого не доходить, що тільки через конструктивний діалог з автором нової пропозиції з суспільної тематики можна виявити його практичну корисність, оскільки та особа, до якої ця пропозиція надходить, може перебувати під впливом своїх ОПУСів.На жаль, про цю очевидну істину мало хто знає.

Наочним підтвердженням вищевикладеного є такі публікації цього автора, зроблені ним до нинішньої війни в Україні: [1, 2, 3, 4, 5, 7, 10, 11, 12]. У них він давав інформацію та робив пропозиції, здійснення яких дозволило б, на його погляд, не лише уникнути цієї війни, а й запустити процес успішного розвитку нашої країни. На жаль, під впливом ЕМО ніхто на ці публікації не звернув жодної уваги, у тому числі й керівництво України, до якого автор письмово звертався з інформацією щодо наступних своїх публікацій: [5, 7, 9, 10] (і не тільки за ними). У відповідь він отримував від адміністрації цього керівництва формальні відписки про те, що ці його звернення прийняті до відома.Фактично ж усі вони були проігноровані службою високопоставленого адресата, хоча в іншому випадку могли б зробити свій внесок у недопущення нинішнього тяжкого становища України, що перебуває у стані війни з російським агресором.

Якщо хтось із шановних читачів цієї статті не згоден із таким твердженням автора, то нехай тоді спробує розкритикувати хоча б одну з тих його публікацій, посилання на які дано вище.Зокрема – публікацію [10], яка представляє собою Звернення по референдуму.У ній пропонувалося в середині минулого року провести в Україні референдум з наступним формулюванням: "Чи згодні ви з тим, щоб національною ідеєю України була висока мета досягнення її процвітання, наслідком якої став би її стратегічний курс?". Хіба ця пропозиція автора не була спробою запобігти сповзанню Росії у стан нинішньої війни проти України через зміну стратегічного курсу нашої країни від початкового конфранційного стосовно північного сусіда до пропонованого творчого та прагматичного?Адже від проведення такого референдуму понад рік тому була б для України лише користь, чи не так?

Враховуючи вищевикладене, можна зробити наступний висновок: найбільшим ворогом України, який привів до нинішньої війни з російським агресором і не дозволяє її досі завершити є ЕМО [11]. Пора нам усім зрозуміти, що з цим згубним злом, яке вразило не лише наше суспільство, а й усе людство, треба спільно активно боротися.Інакше не вирішити нинішні серйозні проблеми розвитку ні України, ні людства в цілому.Але для нашої країни, для якої зараз стоїть гостре питання виживання, це зараз особливо актуально.

Як сучасній Україні стати центром успішного розвитку всього людства

Для цього пропонується кожному українському читачеві цієї публікації, який щиро бажає добра своєї країни та якнайшвидшого настання миру на її землі, зробити наступне:
     1) розібратися в суті, корисності та здійсненності вищезгаданої ідеї успішного розвитку будь-якого суспільства [13], відкрито підтримавши її серед своїх знайомих та в соціальних мережах, оскільки від її практичної реалізації буде велика користь не тільки нашому суспільству, а й усьому людству;
     2) відкрито висловити свою думку про те, що для подальшого успішного розвитку України та якнайшвидшого припинення війни на її землі доцільно зробити її вже зараз центром успішного розвитку людства, реалізувавши для цього ті три пункти, які наведені вище у розд."Чому суть...".

Список публікацій (російською)

1.        Бурлаков М. Открытое обращение к новому президенту Зеленскому. – Фейсбук, 17.05.2019 ( https://www.facebook.com/groups/ThrivingUkraine/permalink/428548581034905/ )

2.        Бурлаков М. О стратегической ошибке нового президента Зеленского. – "Корреспондент.нет", 25.05.2019  ( https://blogs.korrespondent.net/blog/events/4099632/ )

3.        Бурлаков М. О единственно возможном пути успешного развития современной Украины. – "Корреспондент.нет", 01.07.2019 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/events/4112984/ )

4.        Бурлаков М. О необходимости всеукраинского диалога. – Фейсбук, 14.10.2019 (https://www.facebook.com/groups/ThrivingUkraine/permalink/511459872743775/ )

5.        Бурлаков М. Два обязательных шага для вывода Украины из нынешнего тупика ее развития. – Фейсбук, 19.03.2020  (https://www.facebook.com/groups/ThrivingUkraine/permalink/622678364955258/ )

6.        Бурлаков М. Как запустить процесс успешного развития любого общества. – Живий Журнал, 18.04.2020 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/world/4654357/ )

7.        Бурлаков М. Мы погубим себя, если и далее не будем замечать поражения своего разума эпидемией массового отупения. – Живий Журнал, 25.12.2020 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/world/4654697/ )

8.        Бурлаков М. "Описание МУР ЛО.pdf" Google Диск, 11.01.2021 ( https://drive.google.com/file/d/1NXFs1ja3vcXM4uw-m8p6AwzRijwa4Jci/view?usp=sharing )

9.        Бурлаков М. Фундаментальный закон наилучшего развития любого общества. – Фейсбук, 29.04.2021 ( https://www.facebook.com/groups/ThrivingUkraine/permalink/886974635192295 )

10.   Бурлаков М. "Звернення по референдуму Бурлакова М.В. .pdf". – Фейсбук, 01.06.2021 ( https://www.facebook.com/groups/ThrivingUkraine/permalink/905698506653241/ )

11.   Бурлаков М. О главном враге современной Украины. – Живий Журнал, 25.09.2021 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/events/4654703/ )

12.   Бурлаков М. Спасение Украины – в руках ее думающих и ответственных граждан. – Живий Журнал, 26.01.2022 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/events/4654725/ )

13.   Бурлаков М. О развороте деградирующего человечества к своему возрождению и успешному развитию. – Живий Журнал, 14.02.2022 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/world/4654732/ )

14.   Бурлаков М. Человечество может, но не желает бесконфликтно развиваться в стремлении к своему процветанию. – Живий Журнал, 15.06.2022 ( https://blogs.korrespondent.net/blog/world/4654742/ )

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Общество
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.