Харківського колаборанта ліквідували у Бєлгороді

24 листопада 2023, 13:42
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
30
Харківського колаборанта ліквідували у Бєлгороді

Заступника голови окупаційної «адміністрації Харківської області» Олександра Слісаренка, який переховувався в РФ, ліквідували в російському Бєлгороді.

Як стало відомо агентству «Інтерфакс-Україна» ліквідацію воєнного злочинця було здійснено силами Служби безпеки України – було підірвано автомобіль, у якому їхав Слісаренко. Від отриманих унаслідок вибуху травм він помер.

«Цей, уже колишній зрадник, колись працював в органах внутрішніх справ України. У 2014 році був активним учасником Харківського антимайдану, а у 2021-2022 роках воював за т. зв. лнр у складі спецпідрозділу "Рись". Із літа 2022 року став заступником керівника окупаційної адміністрації Харківської області з внутрішньої політики. Причетний до звірств росіян на окупованій території», - розповів співрозмовник агентства.

СБУ оголосила Слісаренку підозру в державній зраді, однак на суд він не з'явився.

Після звільнення Харківщини гяуляйтер втік в Бєлгород. Проте, як тепер з’ясувалося, СБУ знайшла зрадника і на території Росії.

Таким чином, підрив авто Слісаренко став черговою такою операцією Служби безпеки України з ліквідації колаборантів на тимчасово окупованих наших територіях та у РФ. Зрозуміло, що за усталеною практикою й цього разу СБУ офіційно не буде підтверджувати або спростовувати інформацію про свою причетність до підриву авто із Слісаренко.

Можна згадати, як після підриву авто з російським пропагандістом та українофобом Захаром Прилєпіним в СБУ заявили: «Офіційно ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати причетність СБУ до тієї чи іншої бавовни, яка трапляється з окупантами та їхніми поплічниками. Разом з тим, як раніше неодноразово зазначав очільник СБУ Василь Малюк, для росіян, які принесли на нашу землю війну, загибель людей та насилля, бавовна палала, палає і буде палати». 

Важливою тут є саме регулярність проведення операцій з ліквідації поплічників окупантів. Бо кожен, хто збирається піти на співробітництво з окупантами тепер мимоволі змушений давати відповідь на питання про те, чи готовий він стати наступним фігурантом схеми із сумним закінченням «зрадив – очолив – вибухнув».

Це не романтика схеми «джентльменів удачі» із однойменного старого радянського фільму «Вкрав – випив – у тюрму». Бо гяуляйтери мають все менше шансів дотягнути до тюрми: несподівані вибухи стаються з ними раніше.

Тому проблеми з кадрами на окупованих територіях набули для Росії хронічного характеру. Бо чиновники з РФ роблять все, щоб не відправитись на вибухонебезпечну роботу. Та й їхні українські «колеги»-колаборанти теж вже не шикуються у чергу бажаючих отримати «хлібну посаду» із рук окупантів... 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.