У Франції заговорили про постачання Україні не лише європейських боєприпасів

22 листопада 2023, 23:55
0
6

У Франції заговорили про постачання Україні не лише європейських боєприпасів

Такі розмови почалися на тлі того, що ЄС може не передати Україні обіцяну кількість боєприпасів.

У Франції можуть  щодо того, що артилерійські боєприпаси до України мають надходити лише з Європи.


Причиною до можливого перегляду рішення Францію спонукало те, що ЄС не виконує власної обіцянки передати Україні до березня наступного року мільйон боєприпасів. 

"Поки ми не дійшли такого висновку, ми не будемо цього робити [закуповувати за кордоном], але якщо нам доведеться пристосуватися, ми пристосуємося", – сказав він.


Видання передає, що це історичне рішення на тлі того, якої позиції Франція дотримувалась досі щодо заохочення національних урядів купувати європейські зброю та боєприпаси. 

"Нам потрібні європейські преференції, тому що ми маємо заохочувати компанії [до виробництва]. Але ми здатні бути гнучкими, щоб допомогти Україні", – наголосив дипломат.

Проте, наразі до цього кроку ще далеко, Україні передано лише близько третини від визначеної кількості.

Як сказала Бенедикта фон Зехерр-Тос, директорка з питань миру, безпеки та оборони Європейської служби зовнішніх дій, до кінцевого терміну в березні ще достатньо часу. І навіть якщо ціль не буде досягнута саме до цього місяця, Київ зрештою все одно отримає обіцяні боєприпаси, сказала вона.

"Питання лише в тому, чи досягнемо ми мети до березня або трохи пізніше 2024 року", —  вона сказала.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.