Переселенці допоможуть у реабілітації військових

11 жовтня 2023, 14:46
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
23
Переселенці допоможуть у реабілітації військових

Всеукраїнська громадська ініціатива «Сотня масажистів-волонтерів» провела у Рівному курси навчання оздоровчому масажу для волонтерів із числа переселенців.

Навчала волонтерів секретам масажної майстерності доктор народної медицини міжнародної категорії Лідія Любченко.

До виїзного курсу в Рівному Лідія Любченко, яка займається масажем вже більше 40 років, провела навчання оздоровчому масажу двох груп волонтерів у Києві. Де і працює стаціонарно її навчально-оздоровчий центр «ОЗІРІС».

Свій авторський курс масажної майстерності для волонтерів пані Любченко викладає безкоштовно. Із тим, щоб волонтери-масажисти застосовували отриманні знання після навчання - так само безкоштовно проводили сеанси оздоровчого масажу для військовослужбовців.

При цьому медичну освіту або медичну ліцензію для проходження курсів масажистів-волонтерів мати не обов’язково. Оскільки тут навчають не спеціалізованому лікувальному масажу, а комплексному оздоровчому масажу.

«У мене є необхідний досвід. І я хочу його передати бажаючим волонтерам, які будуть мати мотивацію допомогати пройти реабілітацію нашим військовим. Допомагати БЕЗКОШТОВНО. Бо не можна брати ще й гроші за допомогу тим, хто пройшов через жахи цієї війни. Хто ризикував власним життям, щоб нас захистити і постраждав. Насправді це ми у таких людей у величезному боргу. І за допомогою безкоштовного навчання мотивованих волонтерів, які у подальшому будуть так само безкоштовно проводити реабілітацію для наших військових, ми разом зможемо повернути хоча б частину цього боргу», - каже Лідія Любченко.

Про її курси для волонтерів у Києві узнали переселенці з Донбасу та Херсонщини, які зараз живуть у Рівному. Й запросили керівницю «ОЗІРІСА» провести такі ж курси у них. Допомогла у практичній реалізації цієї ідеї міська військова адміністрація Кремінної, яка також зараз тимчасово працює у Рівному.

- У Рівному, звичайно, була своя специфіка, - розповідає пані Любченко. – У Києві ми спочатку місяць навчаємо волонтерів секретам масажної майстерності, потім два місяця вони проходять практику із військовослужбовцями. Потім ті, хто навчався, складають іспит – і лише після цього отримують сертифікат, який надає їм право робити оздоровчий масаж.

А тут, на виїзді, потрібно було у дуже стислі терміни – за тиждень – провести весь курс навчання і переконатися, що волонтери якісно засвоїли матеріал. Завдяки наполегливості у навчанні групи у Рівному ми разом із цим завданням справилися.

І після складання іспиту всі випускники цієї групи заслужено отримали сертифікати спеціалістів з оздоровчого масажу. У чому переконалися журналісти рівненського телеканалу «Сфера ТВ», які зацікавилися навчанням у їхньому місті волонтерів масажу для військовослужбовців. І зняли гарний сюжет про це».

Група масажистів-волотнерів у Рівному – вже другий регіональний «курінь» «Сотні масажистів-волонтерів». Бо у минулому місяці у Фастові відкрилося перше регіональне відділення «Сотні».

Фастівські волонтери навчалися і практику проходили на курсах для масажистів-волонтерів у Києві. Й відразу по завершенню навчання і отримання дипломів знайшли у Фастові приміщення і ось вже другий місяць працюють там із військовослужбовцями.

Але рівненський досвід унікальний. Можна сказати, що місцева група волонтерів-масажистів – перша регіональна група, яка повністю пройшла весь курс навчання на місці. Тобто, де навчалися – там і працювати будуть.

Після Фастова і Рівного такі ж регіональні «курені» «Сотня масажистів-волонтерів» відкриватиме й у інших містах по Україні.

_________________________________________________________

А у самих найближчих планах Лідії Любченко – розпочати у Києві цієї суботи, 14 жовтня, навчання двох нових груп волонтерів у рамках проекту «Сотня масажистів-волонтерів».

Одна із цих груп буде спеціалізованою – у цю групу пані Любченко набирає людей, чиї родичі зараз захищають країну. І хто має пряму мотивацію навчитися робити оздоровчий масаж – щоб допомогти своїм рідним людям. Власне тому цю експериментальну групу Лідія Любченко й назвала «Рідні руки». У другий групі будуть волонтери, які хочуть допомогти на практиці у реабілітації військових.

Бажаючі розпочати навчання оздоровчому масажу для військовослужбовців у Києві цієї суботи, можуть звертатися до організаторів.

КОНТАКТИ ОРГАНІЗАТОРІВ:

тел. 098 45 28 321, oziris.ua@gmail.com Джерело: https://censor.net/ua/b3448825

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.