Переважна більшість у ЄС підтримує переговори про вступ України

07 жовтня 2023, 00:26
0
72
Latest Live Blackjack Play For Free

Чеський прем’єр-міністр Петр Фіала після неформальної зустрічі лідерів держав-членів Європейського Союзу у п’ятницю заявив, що у більшості з них є бажання почати переговори про вступ України.

Під час спілкування з журналістами в аеропорту Гранади Фіалу запитали про заяву угорського прем'єра Віктора Орбана, який висловив сумніви щодо перспективи членства України в Євросоюзі.

На це прем'єр Чехії заявив, що важливо розпочати переговори про вступ з країною, яка зазнала нападу з боку Росії, і цю думку підтримала "переважна більшість промовців" на саміті.

"Я переконаний, що це абсолютно переважаюча позиція серед лідерів", – сказав Фіала.

Він також підтримав прискорення розширення Євросоюзу.

"Неможливо продовжувати діяти таким нерішучим чином. Ми повинні зробити конкретні кроки і дати більш чітку дорожню карту країнам, які вже давно прагнуть приєднатися", – сказав чеський прем’єр, вказавши на країни Західних Балкан.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.