Росіяни почали залишати Крим

22 вересня 2023, 12:02
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
110
Росіяни почали залишати Крим

Після серії точних ударів Сил оборони України у Криму Росія розпочала вивід військових кораблів із Севастопольської бухти.

Цей тиждень у Криму відзначився успішними операціями Сил оборони України. Відзначився знову. Це вже становиться доброю традицією наприкінці кожного тижня констатувати той приємний факт, що відбулися чергові успішні унікальні операції з підготовки де-окупації  півострова.

Нагадаю, на минулому тижні у ніч на 13-те на росіянам «зверху щастя впало». Ракетами у Севатополі були знищені підводний човен «Ростов-на-Дону» та великий десантний корабель «Минск». А наступної ночі наші військові «відмінусували» сучасний російський комплекс ППО «Тріумф». 

Обидві операції не даремно отримали від військових спеціалістів епітет унікальних.

Зокрема, спеціалізоване видання Defense Express зазначало: «Атака підводного човна є унікальною подією, яка точно вже увійшла в історію. Справа в тому, що Україна не має штатних можливостей для боротьби з підводними човнами РФ. Це перше в історії застосування крилатих ракет для ураження підводного човна за всю історію, тим паче одразу результативне».

А наступної ночі військова контррозвідка Служби безпеки України та Військово-морські сили ЗСУ вразили сучасний російський комплекс протиповітряної оборони «Тріумф» за $1,2 млрд.  Як повідомили hromadske джерела у Службі безпеки України, по цілі ефективно відпрацювали безпілотники СБУ та ракети «Нептун». 

Спочатку безпілотники вразили «очі» комплексу — радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій підрозділи ВМС двома крилатими ракетами «Нептун» вдарили по пускових комплексах «Тріумфу». 

На цьому тижні 20 вересня був нанесений ракетний удар по командному пункту ЧФ РФ біля селища Верхньосадове поблизу Севастополя. Згідно Мапи військових об’єктів Радіо Свобода там розміщено 744-й Центру звʼязку Командування ЧФ РФ.
 
На свіжих супутникових знімках
Planet Labs за 21 вересня видно, що внаслідок вибухів 20 вересня на цій території було пошкоджено щонайменше одну будівлю, частина якої була знищена.

Це була спільна спецоперація Служби безпеки України, Повітряних сил та ВМС ЗСУ.

Російські генерали визначили цю базу своїм запасним командним пунктом, щоб їх не дістали за основним місцем дислокації. Удар був нанесений після того, як Служба безпеки верифікувала дані, що у військовій частині дійсно перебувають командири ворожого флоту.

У результаті була уражена не тільки жива сила противника, але й дороговартісні військові системи, які знаходились на цій базі.

А у ніч на 21 вересня СБУ та ВМС України атакували військовий аеродром «Сакі» в окупованому Криму. Удару було завдано українськими ракетами «Нептун».

На аеродромі було щонайменше 12 бойових літаків (Су-24 та Су-30), а також ПЗРК «Панцир». Там була база підготовки операторів БПЛА «Mojaher». Саме ці безпілотники використовують росіяни для координації власних повітряних атак, а також як ударний бойовий дрон.

«Для ураження ворога використовували безпілотники, які перевантажили російську ППО, а потім запустили ракети «Нептун». Цікаво, що навіть русяві телеграм-канали підтверджують серйозні руйнування та втрати - пишуть про щонайменше 30 загиблих військових», – зазначили джерела в СБУ. І додали, що «сезон бавовни» у Криму далекий від завершення, тому з кожним днем інтенсивність ударів по російських військах у Криму лише наростатиме.

Реакція російської сторони на ці точні удари підтверджує, що майже щоденні атаки по Криму не тільки завдають значної шкоди ворогу, але і підривають бойовий дух окупантів. Саме результати успішної роботи наших Сил оборони у Криму призвели до того, що Росія розпочала вивід військових кораблів із Севастопольської бухти. Як повідомляє партизанський рух «АТЕШ» частину свого флоту Росія вже вивела, ще частина готується до виведення.

«Наш агент провів розвідку однієї зі стоянок військових кораблів, що розташована між малими бухтами "Докова" і "Голландія". За нашими спостереженнями, частину військових кораблів вже відвели, частина готується до цього», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у Севастополі росіяни вивозять особовий склад з казарм водолазного центру Чорноморського флоту РФ, який розташований біля Морського порту міста.

На території цього центру мешкає і проходить навчання особовий склад армії РФ, а також зберігається сучасне устаткування для проведення підводних диверсійних операцій. Після навчання військовослужбовців відправляють на війну проти України.

Партизани «АТЕШ» зазначили, що «після вдалої атаки на російський флот росіяни злякалися, що цей об'єкт стане наступною мішенню».

#повернення Криму під контроль України 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.