400 одиниць ворожої техніки «знищені безжально»

14 липня 2023, 14:15
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
60

«Вони пересуваються безшумно. З’являються непомітно. Нищать противника безжально. Завжди готові до бою. Вони – нічний жах для ворога».

Так три тижні тому оцінював професійність роботи Центру спеціальних операцій «А» (також відомий як Центр «Альфа) СБУ головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Тоді, 23 червня, якраз святкувався День Центру спеціальних операцій «А».

А голова Служби безпеки України Василь Малюк у свою чергу відзначав, що Центр «А» проводить дійсно унікальні спецоперації: «Ви завжди перебуваєте на найнебезпечніших напрямках і без вагань беретеся за найскладніші завдання. Результат цієї ефективної роботи – тисячі знищених окупантів та їхня військова техніка».

Пітдтвердженням цієї ефективності стало те, що підрозділ Центру спеціальних операцій «А» «Білий вовк» відрапортував про знищення 400 одиниць ворожої техніки. Причому безпосередньо під час «святкування» були знищено ще більше 10 одиниць техніки, серед якої два танки і РЕБ-«Поле». 

Загалом ЦСО «А» – відносно невеликий за чисельністю, але при цьому найбільш результативний бойовий підрозділи Служби Безпеки. З початку війни Центр «А» знищив близько 5 тисяч окупантів та понад 1 200 одиниць ворожої техніки (танки, артилерійські системи, радіолокаційні установки тощо).

До речі, вартість російської техніки, яку знищили всі підрозділи «Альфи» з початку війни – більше мільярда доларів.

Василь Малюк запевняє, що Служба безпеки буде й надалі розвивати та посилювати підрозділ «Альфа». З цією метою нещодавно в «Альфу» оголосили додатковий набір. Запрошують як професійних військових, так і цивільних - потрібні не тільки фахові спецпризначенці, але й оператори дронів, інженери тощо. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.