Черняхівський храм на Київщині остаточно перейшов до ПЦУ -ЗМІ

31 травня 2023, 13:28
Власник сторінки
0
136
Черняхівський храм на Київщині остаточно перейшов до ПЦУ -ЗМІ

Як передає Телеграф, жителі села Черняхів після переходу до ПЦУ, не зважаючи на провокації російських сил, відстояли місцевий храм та провели там першу службу під наглядом поліції. (Фото Телеграф)

У селі Черняхів Київської області (Обухівський район) спалахнув скандал навколо місцевої церкви. Після того, як рік тому громада одноголосно вирішила перейти до Православної церкви України (ПЦУ), представники Української православної церкви (московського патріархату) відмовилися залишати святиню, заблокувавши храм.

З передачею прав на церкву справа затяглася, а після рішень господарського та апеляційного судів, а також міськради Кагарлика, місцеві самотужки взяли храм у своє управління.

Так, парафіяни ПЦУ увійшли до церкви і провели там першу службу, але незабаром туди прийшов священик московського патріархату, отець Михайло, якому мешканці села раніше висловлювали недовіру.

Кореспондент "Телеграфа" побував на місці подій та показав у відеоматеріалі, що відбувалося біля дверей церкви.

Див. відеорепортаж:

Отець Михайло привів із собою "групу підтримки", разом з якою в якийсь момент вони пішли на прорив церкви. Парафіяни, волонтери, ветерани, а також правоохоронці, які зібралися біля стін святині, не дали священикові прорвати огорожу на церковну територію.

Потім під час ще однієї спроби священика московського патріархату співробітники поліції (щоб уникнути провокацій та бійні) знову відтіснили від паркану перед територією святині, куди він так наполегливо хотів потрапити. Ця силова спроба парафіян УПЦ повернути собі храм супроводжувалась хаосом, криками, лайкою, розбірками та провокаціями, але не увінчалася успіхом.

Віднині правити службу в українському храмі буде український священник Отець Володимир (на фото), якого обрала громада.

За матеріалами Анастасія Мокрик, Дмитро Дубенський

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ПЦУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.