Рф змінює тактику на Луганщині: у бій кидають вагнерівців і зеків.

10 червня 2022, 22:16
Власник сторінки
історик, юрист
0
82
Рф змінює тактику на Луганщині: у бій кидають вагнерівців і зеків.

Мовиться про те, що у лавах зс рф офіційно беруть участь у війні не комбатанти. Вони за фактом -злочинці. Вони незаконно перебувають на полі бою, незаконно вбивають, незаконно застосовують зброю і так далі.

Варто зауважити, що у Луганській області  наразі відбуваються знакові події. Перше спостереження — відчутні зміни у тактиці військового протистояння з боку росіян.

Раніше вони часто йшли у лобові атаки, втягувалися у вуличні бої, як це було під Попасною, Рубіжним. Тож захоплення міст у них займало до двох місяців.

Останні події, зокрема, в Луганській області, засвідчили, що тепер зс рф віддають перевагу фланговому охопленню опорних пунктів української оборони. Приблизно так це відбувалося поблизу Попасної, під час захоплення н. п. Дружба, коли противник вийшов в оперативний тил нашого угруповання.

Ще одна помітна зміна — відмова зс рф від спроб влаштування широких котлів і перехід до створення локальних. Тобто йдеться про те, що наразі відбувається в Луганській області, в районах Комишуваха — Золоте та Лисичанськ — Сєвєродонецьк, а в Донецькій області — в районі Авдіївки.

Очевидно, що росіяни застосовують тактику так званих малих ножиць, тобто поетапне відрізання територій, продавлення української оборони.

Ще одна зміна в тактиці — використання приватних військових компаній, на кшталт тієї ж пвк «вагнера». При чому, якщо раніше «приватники» перебували відверто на допоміжних ролях, то тепер на окремих напрямках це основна ударна сила.

До речі, про найманців у зс рф. Днями українські десантники збили російський військовий літак пілотований найманцем з пвк «вагнера». Примітно, що це вже другий такий випадок. Раніше був  під час штурму Попасної. Там було таке собі пересортування: для штурму наших позицій найманців «перемішали» зі штатними військовослужбовцями зс рф. Ми зафіксували такі факти, у нас є відео та фотодані про те, як вони оперували в зоні бойових дій.

Мовиться про те, що у лавах зс рф офіційно беруть участь у війні не комбатанти. Вони за фактом -злочинці. Вони незаконно перебувають на полі бою, незаконно вбивають, незаконно застосовують зброю і так далі.

Ба більше, ми зафіксували два факти участі у війні проти України засуджених до ув’язнення громадян російської федерації, але свої терміни покарання вони чомусь відбувають на території України зі зброєю в руках у лавах пвк.

Тіло одного такого «зека» було виявлено під Попасною. Як нам вдалося з’ясувати, конкретно цей найманець був «вихованцем» «тренувального центру» пвк «вагнера», розташованого у відомому нам таборі «Чайка» поблизу Первомайська.

Упевнений, що чим далі, тим більше ми фіксуватимемо подібні злочини. Кожен з них буде задокументовано, і після нашої перемоги жоден злочинець не уникне покарання.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.