Територіальна оборона та її складові

03 вересня 2021, 15:26
Власник сторінки
0
35483

Територіальна оборона ґрунтується принципами територіальності, добровільності, залученні широких верств населення України та високого рівня готовності до виконання завдань за призначенння.

Територіальна оборона складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових.

Головним завданням  цієї організації -  захист своїх рідних, своїх сіл, районів міст.

Ґрунтується на добровільній основі.

 До структури ТрО може приєднатись кожен віком від 20 до 60 років. Практично щотижня з резервістами ТрО проводяться заняття з тактико-спеціальної, вогневої та медичної підготовки.

Військова складова територіальної оборони включає органи військового управління, військові частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інші сили і засоби сил безпеки та сил оборони, які залучаються до виконання завдань територіальної оборони.

Провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони належить Силам територіальної оборони Збройних Сил України, до яких відносяться:

Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

регіональні управління Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

батальйони зі складу бригад Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Цивільна складова територіальної оборони включає державні органи, органи місцевого самоврядування, добровольчі формування територіальних громад, які залучаються до територіальної оборони.

Військово-цивільна складова територіальної оборони включає штаби зон (районів) територіальної оборони. Завдання, функції та структура штабу зони (району) територіальної оборони, організація діяльності та забезпечення в мирний час і в особливий період, порядок, терміни та місця їх розгортання визначаються Типовим положенням про штаб зони (району) територіальної оборони, що затверджується Кабінетом Міністрів України.      

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: структура,ЗСУ,территориальная оборона
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.