РПЦвУ не перестає дивувати

26 серпня 2021, 07:50
Власник сторінки
0
26268
РПЦвУ не перестає дивувати

Не одноразово в Інтернеті зустрічала статті, де були висвітлені матеріали про...

Не одноразово в Інтернеті зустрічала статті, де були висвітлені матеріали про те, як, нібито, усі акції протестів проти візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну організовувала громадська організація «Мирян» виключно зі своїх інтересів. Та, як би хто не говорив, усі ми чудово знаємо, що диму без вогню не буває  - так і є.

23 серпня представники РПЦвУ, НЕ «Миряни», провело молитовне стояння біля пам’ятника Ватутіну, який знаходиться в Маріїнському парку. На черговій «БОЖІЙ ЛІТУРГІЇ» вони уже не мали, що сказати, так почали вигадувати історії давніх літ та згадувати якусь грамоту 1686 року. А ось що це за грамота Вселенського патріарха Діонісія 1686 року? Вияснилося, що згідно цій грамоті Київська митрополія Константинопольської православної церкви переходить під юрисдикцію Руської православної церкви. Варто згадати, що у 2018 році 11 жовтня 2018 Синод Константинопольського патріархату скасував це рішенняПроте, РПЦ продовжує керуватися цією грамотою, спираючись на не визнання рішення про скасування з боку РПЦ та РПЦвУ. Також, деякі дослідники стверджують, що в оригінальних документах грецькою мовою від 1686 року ні слова про те, що Київську митрополію з Константинопольського патріархату “довічно” Москві.

Але чи насправді це так потрібно розбиратись ( піднімати усі грецькі тексти).

У котрий раз хочеться нагадати прихожанам РПЦвУ – дивіться правді в очі, не дозволяйте керувати своїми думками. Думайте! 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: РПЦ,Церква,молитва,патріарх
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.