Аферист Гергій Аістов повернувся: в Україні орудує російська секта "Ведалайф"

08 липня 2021, 18:35
Власник сторінки
1
83
Аферист Гергій Аістов повернувся: в Україні орудує російська секта  Ведалайф

В продовження власних журналістських розслідувань

В Україні орудує небезпечна російська тоталітарна секта «Ведалайф», вони ж «Місія Шрі Чайтанья Сарасват». Керує цими псевдогромадськими та навколо релігійними організаціями такий собі «Авадхуд», він же громадянин Російської Федерації Георгій Аістов, він же «Шрипад Бхакті Бімал Авадхуд Махарадж». В їх центри «Говіндаленд» у м.Києві та с. Мала Ростівка Оратівської ОТГ Вінницького району Вінницької області відправляють самих «відданих», тобто фанатиків. У всіх чудернацькі псевдоніми. Коли новий адепт відрікається від матеріального світу, друзів, навіть сім’ї, віддає себе в повну залежність гуру, за це отримує в гуру «Авадхуда» нове ім’я на індійський лад.

Ось яскравий приклад сектантського впливу у відео-сюжеті дівчини, в якої вони забрали гроші, документи, у т.ч. на бізнес батьків, частково психічне здоров’я: www.youtube.com/watch%3fv%3dNXDXeDfOhz4 

Нових членів в секту втягують в різний спосіб, але самий популярний в Києві на фестивалі «Ведалайф» та своїх київських (https://vedalife.camp/, м.Київ, вул.Голосіївська, буд. 17, бізнес центр «Моріон») і харківських  йога-студіях (https://vedalife.kharkiv.ua/, м.Харьков, вул. Пушкинска, буд 5).

В 2018 році адепти вигадали новий спосіб пропаганди власних деструктивних поглядів та подались в сільську місцевість Подільської землі. Наразі, за кошти того ж славнозвісного громадянина Російської Федерації Георгія Аістова, за 200 тисяч доларів США, викуплено через аукціон пам’ятку архітектури місцевого значення, маєток-перлину генерал-лейтенанта Російської імперської армії Дмитра Заботкіна для створення міжнародного центру «Говіндаленд». На базі маєтку адептами чи рабами секти здійснюються будівельно-реставраційні роботи та вже проведено низку тематичних ведичних фестивалів, які щорічно проводились у Києві.

А що місцеві органи влади, запитаєте ви? Офіційно реєструють осередки, відповім я вам! Так, в 2021 році у Вінницькій області офіційно зареєстровано релігійну організацію Вайшнавської релігійної громади «Шрі Чайтанья Сарасват Матх» («Духовна місія Сарасваті в ім’я господа Чайтаньї») с.Мала Ростівка Оратівського району Вінницької області. При цьому її засновники з Донецька, Луганська, Харкова, Києва…

Спочатку сектанти себе не афішують, необхідно потрапити на так зване служіння «араті», можна дізнатись у місцевого гуру чи «преданих», якщо самостійно не запропонують. Також можна запитати, як потрапити на служіння в їх «храм», щоб побачити загальну картину частини преісподні на землі. Намагаються зацікавити заняттями з йоги, філософією, теологією, медитацією, а зрештою розповідають, що існують «предані», яких чекає вічний рай і любов Крішни, і не «предані», котрим залишається тільки пекло.

Діють дуже поступово і чекають, коли у вас щось трапиться в житті негативне чи емоційно тяжке (наприклад, смерть близької людини). Коли ж ви зломлені затягують вас усіма доступними засобами. Там працюють наділені тривалою практикою психологи з відповідною освітою. Спочатку називають вас подружкою, потім  частиною сім’ї, Новий рік зустрічаєте вже з ними, а не з родиною. Поступово втягують вас, стають вашою істиною сім’єю. Зрештою ви починаєте в це вірити. Дають неважку роботу і дуже за неї нахвалюють, розповідаючи, що це ліфт у райські обителі, а потім збільшують навантаження, якщо ви не можете сплачувати внески (пожертви). «Предані», ким би вони не були і не працювали, віддають велику частину чи весь прибуток в секту. Тобто працюєте безкоштовно і вас можуть відправити в рабство у свої центри в інших населених пунктах України, чи навіть в окремі цікаві регіони Росії (наприклад, в Абхазію) та Індію. Більш того, існує центр в окупованому російською владою АР Крим. Вони називають це служіння. У них багата мережа осередків. Головна ж ціль – віджати у вас все, включаючи власну волю, знизити самооцінку до нульового рівня і головне поклонятись їх гуру. Тут починається саме страшне, за їх твердженням їх гуру «Авадхуд» - Бог, втілення Крішни.

Якщо ви даєте йому клятву відданості, сектанти починають працювати з вами на повну. Навіюють, що за межами їх секти тільки пекло, а в них рай і сім’я. Гуру їх просто купається у владі і дуже любить, щоб йому кланялись і молились безпосередньо на нього.

Головна ідея секти в тому, що необхідно виконувати всі настанови, накази гуру, які б абсурдні чи аморальні вони не були. Власне звичайний «преданий» не бачить картини в цілому і тільки гуру, являючись втіленням Бога, вирішує куди попадає душа людини, в рай чи пекло.

Безпосередньо гуру постійно у від’їзді, то Індії, то Китаї, то до України завітає. Крим відвідує з території Російської Федерації. Де б він не перебував, йому прислуговують особисті «предані» (риби). Приїде на фестиваль до Києва, а потім їздить по країнам СНД, щоб перевірити роботу і дохід осередків, набрати особистих рабів для обслуговування своїх потреб в поїздках.

У секти є храми в квартирах і приватних будинках (напевне пожертви «преданих» та рабів), де вони поклоняються якимось ідолам та фото гуру.  Також секта вирізняється тим, що бере в «предані» навіть людей з наркотичною залежністю, якщо в них є звісно кошти і бажання безкоштовно спасатись трудотерапією.

Вижимають із вас все. Повторюсь, працюють досвідчені психологи і ловлять мить, коли ви уразливі. Бережіть себе і своїх близьких!


Ігор Zавzятий

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.