Дива у Чернігівському лісгоспі

27 червня 2021, 18:37
Власник сторінки
0
194

Після низки публікацій про ділків, які досягли карколомного кар’єрного злету за часів міністра ТАРАНА А, ми уважно спостерігали за одним із таких, про якого так детально було написано в ЗМІ.

Після низки публікацій про ділків, які досягли карколомного кар’єрного злету за часів міністра ТАРАНА А, ми уважно спостерігали за одним із таких, про якого так детально було написано в ЗМІ.

Я коротко спробую нагадати. За результатами журналістських встановлено що паном Чернецьким О.К. під час проведення низки аудитів безпідставно видумувалися порушення, які нібито призводили до значних збитків. Зокрема такі факти встановлено під час опрацювання матеріалів перевірки ДП “Івано-Франківський ЛПК” та ДП Чернігівський лісгосп. Фактично, як стверджували експерти, наявність даних збитків не відповідала дійсності, проте несли значний ризик банкрутства державних підприємств. Ось доповідь про збитки у Чернігівському лісгоспі



Жодна інформація що спростовувала дані висновки до уваги Департаментом внутрішнього аудиту не бралася. Більш детально про ганебні та непрофесійні аудити пана Чернецького можна почитати тут

І ось до редакції надійшов дуже цікавий документ, де детально розписано недолугі висновки аудитора Чернецького та в порушення яких документів це зроблено.

Зокрема у доповіді заступнику Міністра оборони України зазначено, що однією з причин наявності за підпорядкованими підприємствами значних порушень є:


А, Департаментом внутрішнього аудиту не приймалося рішення щодо зняття з обліку невірно кваліфікованих сум порушень у ДП Чернігівський лісгосп


Окрім того зазначено, що

Також Головним управлінням майна та ресурсів було застережено про негативні наслідки цих надуманих порушень, а саме:

Висловивши повну недовіру висновкам аудиторів було запропоновано приймати остаточне рішення про відшкодування цих збитків лише після правової оцінки правоохоронних органів.

І саме цікаве, проект цієї доповіді був погоджений тим же самим Чернецьким О., який фактично проводив аудити та робив висновки про наявні збитки, а вже зараз погоджуючи цей проект доповіді він визнає, що це все не відповідає дійсності.

Ось так буває, коли потрібно аудитор Чернецький робить одні висновки, а коли ні – інші, повністю протилежні.

Згадане має всі ознаки недбалого ставлення до своїх службових обов’язків і можливо навмисне банкрутство державних підприємств, що неодмінно зможуть довести відповідні правоохоронні органи. Ось ця доповідь з погодженням пана Чернецького.


Крім того, редакцію зацікавила наступна інформація, яка сподіваємось буде цікавою читачам та звісно правоохоронних органів. Отож давайте за порядком.

Дружина пана Чернецького – Чернецька Світлана Анатоліївна була здобувачем наукового ступеня кандидата економічних наук в Таврійському національному університеті імені В.І. Вернадського

Все тут здавалося нічого дивного окрім інформації, яка була використана для захисту. А інформація ця стосується державних підприємств Міністерства оборони України, які в той час перевіряв її чоловік О.Чернецький, а саме ДП «Центральний військовий санаторій «Ялтинський»

Ось посилання

Проблема тут в забороні аудитору надавати інформацію яка стала йому відома під час аудиту будь кому крім визначених законодавством випадків.

Як зазначити наші екперти таке можливо лише з дозволу міністра оборони і в них є великі сумніви про наявність такого дозволу, а тому це все має ознаки порушення пункту 2.6 Кодексу етики працівників підрозділу внутрішнього аудиту, затвердженого наказом Міністерства фінансів України 29.09.2011  № 1217

Довідково: Працівнику забороняється надавати в будь-якій формі третім особам відомості, отримані під час здійснення досліджень або оцінок, за винятком випадків, передбачених законодавством та/або внутрішніми регламентами органу. Працівник зобов'язаний дотримуватися державної, комерційної та службової таємниці.

Працівник не повинен розголошувати і використовувати в інший спосіб інформацію з обмеженим доступом, що стала йому відома у зв’язку з виконанням своїх службових обов’язків, крім випадків, встановлених законом.

Взагалі проаналізована інформація з декларації пана Чернецького про доходи його дружини виглядає досить дивною. Посудіть самі. За 2017 та 2018 рік відповідно до декларації Чернецького доходи його дружини від підприємницької діяльності відсутні. Проте уже в декларації за 2019 рік дохід дружини від підприємницької діяльності становив 1 086 245 грн.

Тут слід зазначити про яку підприємницьку діяльність йде мова. З відкритих джерел встановлено, що сам напрямок діяльності «Консультування з питань комерційної діяльності й керування (основний)» Крім того ФОПу дозволено інші види, а саме: Надання послуг перекладу, Діяльність у сфері права та Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування

По дивному збігу обставин усі ці напрямки співпадають з діяльністю чоловіка (Чернецького О.) та його знань іноземної мови, якщо ще взяти до уваги, що дружина юридичної освіти немала, це може свідчити про існування усіх ознак фіктивності ФОП.

Ще по службі в Криму пан Чернецький не просто носив кличку «20%», саме такі схеми йому мабуть дозволяли «процвітати» тоді. І зараз собі не змінює, роблячи висновки про надуті цифри у звітах, які завдяки небайдужим представникам ГУМР стали усім відомі.

Тому і не дивно, що після розголосу у ЗМІ пан Чернецький уже в декларації за 2020 рік не вказує інформацію про дохід отриманого його дружиною від підприємницької діяльності, просто зазначив «Член сім'ї не надав інформацію» , що може свідчити про ознаки порушення вимог Закону України Про запобігання корупції в частині умисного неподання інформації про доходи близьких людей, про яку було декларанту відомо, а також про будинок, який будується під Києвом.

Крім того, ми звернули увагу, що в стилістиці написання інформації Міністру оборони України про результати аудитів зникли усі деталі причин та обставин – лише «сухі цифри», а це означає що про «надуті цифри» буде ще важче дізнатися громадськості. Ось так ми проштовхуємо реформи…

Але ці питання потребують ретельного дослідження уже правоохоронними органами, ми наразі можемо лише здогадуватися і розуміти – занадто багато дивного…

Нажаль враховуючи досвід закритих попередніх кримінальних проваджень, в тому числі щодо пана Бойка А., сподіватися можна лише на бога…


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: лес,МОУ,аудит,аудитор,екологія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.