Полковник Войнов Сергій Миколайович: Як силовики брали на хабарі митників

15 червня 2021, 20:10
Власник сторінки
0
41
Полковник Войнов Сергій Миколайович: Як силовики брали на хабарі митників

Правоохоронці викрили службовців Галицької митниці на систематичних хабарях: двох співробітників пункту пропуску "Шегині" затримано.

За даними слідства, службовці Галицької митниці Держмитслужби систематично висловлювали вимогу громадянам про надання їм неправомірної вигоди за безперешкодне проходження митних формальностей та не створення штучних перешкод під час митного контролю переміщуваних через митний кордон України експрес відправлень (посилок).

Сума неправомірної вигоди складала від 400 до 500 євро з вантажного автомобіля.

13 червня митників затримали під час отримання чергового хабаря.

ДБР вказує, що його працівникам довелось провести силову спецоперацію, щоб потрапити на територію пункту пропуску для проведення слідчих дій.

Під час обшуків правоохоронці вилучили готівку у розмірі приблизно 10 тис. доларів США.

Задокументовано три епізоди отримання неправомірної вигоди працівниками митниці.

Крім того, перевіряється причетність керівників митниці до вчинення вказаного злочину, а також досліджуються можливі прояви хабарництва на інших митницях.

Затриманим повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди повторно, за попередньою змовою групою осіб.

У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Сергій Миколайович Войнов: Митниця завжди була і є одним з найбільш корумпованих органів. Силовики постійно проводять спецоперації із затримання "на гарячому" співробітників митниці, але це не лякає інших йти тим самим шляхом. В історії трапляються випадки, коли ловлять на хабарі вдруге, а то і третій і люди все одно доводять через суд, що вони не винні і повертаються на посаду. Хабарництво в Україні дуже важко викорінити, так як перешкод до розвитку даного "поля" не було на протязі всього часу незалежності. Тільки після створення спеціальних правоохоронних органів почалися реальні затримання хабарників і доведення їх справ до суду.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: кордон,хабарництво,правоохоронці,митники,ГБР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.