Територіальна оборона - це можливість захистити свій дім

04 червня 2021, 11:19
Власник сторінки
0
26769

Громадська оборона СРСР показала свою неефективність як при війні в ХХ столітті так і в сучасних умовах ведення війни. Даний принцип побудови оборони нажаль до останнього часу діяв і в Україні.

Війна України з Росією ще раз продемонструвала її неефективність та недоцільність  в сучасній державі. Так як така система не дозволяє захистити своє населення. Таким чином в Україні почато створення оновленої системи захисту, під назвою «Територіальна оборона» (ТрО).

Ефективність сучасної територіальної оборони можна побачити в провідних країнах таких як Швейцарія та Ізраїль.

 Швейцарія – держава, у якій поголовно всі дорослі чоловіки віком до 51 року – військовослужбовці. Країна, яка, наче спущена шина, здатна менш ніж за добу розгорнути з крихітної 22-тисячної регулярної армії до 650-тисячну, причому добре організовану, навчену та озброєну армію. А вже за дві доби – майже двохмільйонну, за загальної чисельності населення у 8,5 млн. Цифри вражають!

Якщо порівнювати різні країни, то Україна однозначно має більше людського ресурсу при тому самому підході до територіальної оборони Швейцарії це робить її в рази небезпечнішою для агресора.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: оборона,Україна,держава
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.