ЗС України усилить новий рід військ: Сили територіальної оборони

01 червня 2021, 14:36
Власник сторінки
0
133744

З приходом до влади Володимира Зеленського ситуація в армії та її територіальною обороною суттєво покращилась.

Адже як ми бачимо з кожним роком уряд ухвалює нові і нові закони про реформи в армії: про оборону та її зміцнення. Нещодавно Президент України подав невідкладний законопроєкт до ВР в якому йдеться «Про основи національного спротиву», або «рух опору». Даний законопроєкт передбачає створення нового роду військ, а саме: Сил територіальної оборони Збройних сил України (СТрО ЗСУ).  У разі нападу на наші землі незаконних формувань  СТрО мають створити військовим: максимально комфортні умови для швидкої відсічі агресора, а далі діяти виключно у межах своїх областей.
У свою чергу тероборона складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових. Військова складова – це органи військового управління, військові частини Сил територіальної оборони ЗСУ, інші сили і засоби сил безпеки та сил оборони, які залучаються до виконання завдань територіальної оборони. Цивільна складова – це державні органи, органи місцевого самоврядування, добровольчі формування територіальних громад, які залучаються до тероборони. Військово-цивільна складова включає штаби зон (районів) територіальної оборони. До того ж після ухвалення законопроєкту урядом СТрО ЗСУ матимуть у своєму розпорядженні індивідуальну штатну зброю, яка зберігатиметься у спеціально обладнаних приміщеннях на території пунктів постійної дислокації. Що стосується добровольчих формувань територіальних громад під час виконання завдань тероборони, вони матимуть право застосовувати особисту мисливську зброю та набої до неї.
Що ж стосується фінансування СТрО ЗСУ то тут наразі не має окремої статті державного бюджету чи законодавчо закріпленої норми про відсоток від його оборонної складової. Та фінансування Сил територіальної оборони пропонується передбачити у Державному бюджеті на 2022 рік понад 2,5 млрд грн. Найбільшою статтею витрат є розгортання та функціонування пунктів управління Сил ТрО – близько 1,8 млрд грн. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: законопроект,оборона,Президент Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.