Руйнування економіки ДНР на світанку російської культури

19 квітня 2021, 14:47
Власник сторінки
Устал от "Руцкого мира" на ДОНБАССЕ
0
133

.

У тимчасово окупованому місті Горлівка Донецької області 26 березня 2021 року у наполовину заповненій залі культурно-спортивного комерційного центру «Стирол» святковий концерт з виступами танцювальних колективів відкрив «Год русской культуры» (на виконання указу № 28 від 04.02.2021р. голови т.зв. «ДНР» Дениса Пушиліна «Об объявлении 2021 года Годом русской культуры»). Захід з освітленням та опаленням відвідали представники міської адміністрації, очільники відділення руху «Донецька республіка», які відзначили працівників культури грамотами.

Відомо, що в Донеччині це один з кращих сценічних майданчиків, який у 2013 році сучасно реставрований силами ВАТ «Концерн «Стирол» (на той час кількість працівників - 4 тис. осіб). 8 травня 2014 року концерн призупинив виробництво у зв`язку з російською агресією, але окупаційна влада продовжила використовувати його потужності під назвою «ГП Стирол» для отримання фінансування у дохід «ДНР». Що з цього вийшло?!

«ГП Стирол» наближається до стадії банкрутства, його заборгованість рахується сотнями мільйонів російських рублів, що є одним з прикладів правління прихильників т.зв. «руського миру» в Донбасі. Жах, омана та людські сльози… На цьому підприємстві залишилося лише 395 працівників. За часів російської окупації у «ГП Стирол» виникла величезна заборгованість по зарплатні - в розмірі більше 100 млн. рублів, яка існує перед 1700 громадянами (враховуючи працівників звільнених у зв’язку із скороченням штату, т.зв. реорганізацією).  

Ще більші зобов’язання з боку «ГП Стирол» існують перед іншим «ГП» - «Региональная энергопоставляющая компания министерства угля и энергетики ДНР» (РЕК). За спожиту електроенергію «ГП Стирол» заборгувало 300 млн. рублів. У 2018 році «ГП Стирол» уклало з РЕК договір про реструктуризацію заборгованості, яка дотепер не погашена. При цьому, РЕК продовжує давити на «Стирол» отриманими рішеннями «арбітражного суду ДНР» та санкціями щодо обмежень електропостачання, але ситуація залишається незмінною.      

Такий він суровий «год русской культуры днр»: наступний культурний захід у КСКЦ «Стирол» запланований наприкінці квітня, коли буде тепліше, світліше та не потрібно використовувати електроенергію, якщо її постачання не припиниться остаточно разом з технологічним процесом підприємства.  

Чомусь російські владні та провладні ЗМІ і пропагандистські структури «Л/ДНР» продовжують замовчувати відомості про негативні явища у соціально-економічній сфері на тимчасово окупованій території. Але, народ бажає знати правду та очікує скорішого припинення кремлівських експериментів.  

P. s.: у місті Горлівка місцевими мешканцями обговорюється питання щодо намірів влади «ДНР» довести до банкрутства «ГП Стирол» та розпочати різання його металевих конструкцій.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ДНР,Александр Захарченко ДНР,ДНР новости сегодня,ДНР новости
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.