Людмила Червонецька голова Тростянецької селищної ради змушує депутатів

06 квітня 2021, 22:08
Власник сторінки
0
15

Звинувачена у хабарництві голова Тростянецької селищної ради змушує депутатів голосувати за потрібні рішення погрожуючи сміттєвими баками?

Звинувачена у хабарництві голова Тростянецької селищної ради змушує депутатів голосувати за потрібні рішення погрожуючи сміттєвими баками? Більше року тому пройшли обшуки у голови Тростянецкої ОТГ Людмили Червонецьої. Тоді, прес-служба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомила журналістам, що обшуки у по мешканні та на робочому місці Червонецької здійснюються в рамках кримінального провадження, за фактом вимагання та отримання службовими особами неправомірної вигоди. Тоді, деякі газети писали про те, що під час обшуків було знайдено чорну бухгалтерію, значну суму готівки та печатки підставних фірм. Станом на сьогодні, кримінальні справи та розслідування тривають, а Людмила Червонецька вкотре обрана головою Тросянецької ОТГ. Таке обрання для неї дуже важливо, адже саме воно захищає чиновницю він кримінальної відповідальності. В той же час після місцевих виборів, значно погіршилась у Червонецкої ситуація із депутатським корпусом, адже після скандалів із розкраданням мільйонів гривень на роботах по благоустрою парку, ремонтів доріг через сумнівних виконавців та виконанні неіснуючих робіт депутати все більш прискіпливо дивляться на те, за що голосують. Зокрема всі майбутні рішення уважно вивчаються на комісіях, також депутати просять адміністрацію Тросянецької ОТГ та її голову завчасно присилати всі проекти рішень. Таким чином депутати хочуть мати більше часу, щоб зі всім уважно ознайомитись, і що важливо, порадитись з односельчанами як голосувати за те чи інше рішення. Як повідомив нам один із депутатів Тростянецької об’єднаної територіальної громади, зараз на засіданнях ради депутати уважно ознайомлюються зі всіма проектами рішень. Більшість депутатів насправді боїться, що вони власними голосуваннями можуть прийняти протиправні рішення та стати співучасниками можливих злочинів. Адже законодавство постійно посилюють, а за Тростянецькою об’єднаною територіальною громадою зараз посилений контроль через кримінальні справи Людмили Червонецької. Такі прискіпливі перевірки депутатів, за словами депутата, обурюють голову ОТГ Людмилу Червонецьку, і через це вона вже не одноразово конфліктувала з народними обранцями, вимагаючи щоб ті голосували за всі рішення і не ставили лишніх запитань. Апогеєм стала остання сесія, коли під стіни будівлі де проводяться сесії Тросянецької ОТГ були підвезені сміттєві баки, які були виставлені з обох входів до приміщення. Говорять, що це було зроблено за вказівкою Людмили Червонецької для того, щоб депутати більш слухняно голосували. А тих хто не хоче голосувати і задає багато запитань, будуть буквально кидати в баки для сміття, таким чином залякуючи і привчаючи до дисципліни. Журналісти будуть уважно стежити за ситуацією в Тростянці, адже це чи не єдина громада в області, де є такі кримінальні провадження проти високопосадовців, а також чиниться жорсткий тиск на депутатів громади.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Тростянець
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.