БЕЗСЛАВНИЙ КОМБАТ

31 березня 2021, 10:36
Власник сторінки
0
5117
БЕЗСЛАВНИЙ КОМБАТ

Семен Семенченко одна з найбільш відомих і в той же час загадкових фігур в Україні, ім’я якого набуло медійного поширення в 2014 році.

Біографія комбата «Донбасу» деякий час залишалась згадковою, що лише підігрівала інтерес до його персони.  Проте, на просторах глобальної  мережі подекуди можна було знайти інформацію про загадкового бійця в балаклаві, яка тривалий час залишала його обличчя закритим від публіки.

Згодом стало відомо, що Семен Семенченко  є лише псевдонімом і справжнє його ім`я  - Костянтин Грішин, а особиста біографія зовсім не героїчна. Уродженець АР Крим, батьки якого до останнього підтримували окупацію півострова. Суспільство на появу такого героя відреагувало по різному, адже неозброєнним оком можна було помітити, що діяльність Семенченка-Грішина є не стільки в ролі бойового командира, як піару на подвигах його підлеглих. В той же час, почало виникати запитання – «як звичайний, з його слів, громадянин міг організувати та екіпірувати цілий батальон з більш як 600 осіб. І коли добровольці проливали кров на териконах Донбасу, самого Семенченка можна було побачити в столиці або де інде, але тільки не на передовій. Саме на тих героях, які покинули свої сім'ї заради захисту Батьківщини, Семенченко влаштував власний піар. А в часи найзапекліших боїв за Іловайськ Семенченко і взагалі просидів в госпіталі (за легендою – отримав рану сідниці). От такий він «народний командир». Звичайно ж запитання до свого командира почали виникати і в бійців, адже було зрозуміло, що Семенченко не той кого за себе видає.

Особливо підігріла ситуація новина про участь Семенченка-Грішина в подіях під час захоплення проросійськими сепаратистами адміністративних будівель в Донецьку. Особливу увагу привернув той фак, що комбат не соромився стояти поруч з відомим на той час сепаратистом Павлом Губарєвим. Звичайно ж потім Семенченко пояснював цю ситуацію як спробу патріота потрапити в середовище сепаратистів. Проте, повірити шахраю, який змінював прізвища із-за постійних боргів перед банками було б занадто навіть для найбільш довірливих громадян. Скоріш за все, майбутній комбат не зміг домовитись про вигідні для себе умови.

Бойові заслуги комбата ще більш сумнівніші, ніж його попередня історія. Як вже зазначалось, в найбільш гарячі моменти боїв Семенченко під різними приводами був відсутній на полях бою, фактично залишаючи добровольців на вірну смерть. Однак, Семенченко-Грішинин завжди з'являвся коли виникала його особиста корислива необхідність у наживі.

З першого дня отримання дозволу на створення батальону «Донбас», Семенченко найпершим ораганізував збір коштів. Доля цих коштів так і залишиллась таємницею.

Іншими «бойовими звитягами» комбата стали оргагнізовані мародерства на неокупованих територіях, що також не подобалось багатьом добровольцям батальону. Проте, досвідчений шайхрай зробив все можливо аби дескридитивути не лише себе, а й цілий батальон і його учасників. Також, Семенченко не цурався займатись рейдерством  в інетресах інших осіб. Легалізація коштів відбувалась через створені ним чи афілійованими з ним громадянами організації. Однією з таких став «Рух визволення».

Сумнівна діяльність Грішина-Семенченка, яка більше шкодила іміджу добробатів, а також факти залишення своїх підлеглих в найбільш тяжкі моменти боїв залишають багато запитань про Семенченка. Існували навіть версії про його зв’язки з спецслужбами ворожої нам держави. І такі думки не безпідставні, лише варто згадати, що сам Семенченко відправив цілий батальон в оточення російських військ під Іловайськом, а в  той же час спокійно перебував у Дніпрі (тоді ще Дніпропетировську) за вигаданої легенди про поранення. Крім того, на таку думку може наводити і той факт, що «патріот» Семенченко вільно спілкувався з сепаратистами під час захоплення останніми адмінбудівель весною 2014 року.

Після припинення участі у бойових діях, Семенченко зібрав навколо себе єдинодумців, які продовжили займатись брудними справами вже на території мирної частини України. Тому зацікавленість правоохоронців Семенченком та його поплічниками не викликає ніякого подиву серед населення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Семен Семенченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.