Поки демографи відпочивають

19 лютого 2021, 09:36
Власник сторінки
Заведующий кафедрой иммунологии и микробиологии в ХМАПО
1
873
Поки демографи відпочивають

Держстат надав кінцеву демографічну статистику за 2020 рік. Грудень виявився неприємно рекордним -67,5 тисяч смертей.


В цілому 2020 рік став гіршим за 30-річну історію незалежної Украіни: вперше народилося вдвічі менше, ніж померло (47,5%). Якщо значне підвищення кількості летальних випадків пов'язано з пандемією (додаткова летальність), то 293 тисячи новонароджених - сумний вирок владі, яка вже 7 років поспіль не взмозі дати українцям впевненість у майбутньому.

Надам ще один неприємний для багатьох факт - в 2012 році кількість новонароджених склала 80% від кількості померлих (в 1991- 95%, 1992 - 85%). САМЕ ЦЕЙ РІК БУВ ДЕМОГРАФІЧНО НАЙКРАЩИМ в Україні в 3-му тисячолітті.

Ще важлива, на мій погляд, річ. Додаткові 35 тисяч смертей у 2020 сформувались не лише за рахунок померлих від COVID (18 тисяч), КРІМ ТОГО ЗРОСЛА КІЛЬКІСТЬ ПОМЕРЛИХ ВІД ІНШИХ ПРИЧИН, тобто в зв'язку з неоказанням медичної допомоги та іншими факторами.

А до чого тут демографи? Ні до чого. Вони все більш розповідають суспільству про термінову необхідність нового перепису. А демографічну КАТАСТРОФУ в окремо взятій країні чомусь не бачуть (це світова тенденція і таке інше). Ну це таке.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,демография,смерть,рождаемость,мигранты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.